1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Üretim odaklı politikaya geçiş şart"
Üretim odaklı politikaya geçiş şart

"Üretim odaklı politikaya geçiş şart"

Korkmazhan, üretim odaklı bir ekonomiye geçiş için üretimi ve üretici kesimleri destekleyici ve teşvik edici politikaların hayata geçirilmesinin şart olduğunu kaydetti.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, üretime öncelikli önemi vermeyen toplumların yoksul, bağımlı ve edilgen yaşamaya mahkum olduklarının altını çizerek, federal Kıbrıs oluşuncaya kadar toplumsal varoluş için atılması gereken radikal ekonomik adımlar bulunduğunu söyledi.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, Korkmazhan, üretim odaklı bir ekonomiye geçiş için üretimi ve üretici kesimleri destekleyici ve teşvik edici politikaların hayata geçirilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Korkmazhan, şöyle devam etti:
“Maraş’ın iadesi, Mağusa Limanı ve Ercan Havalimanı’nın eşzamanlı açılması ile müzakere süreci ve toplumlararası ilişkilerin gelişmesine katkı sağlanacak. Bunun yanında tüm dünya ile doğrudan ticaret ve doğrudan ulaşım fırsatı yakalayacağız. Üretim, turizm ve diğer hizmet sektörlerinin gelişmesi önündeki engeller bir anda kalkacak. Dış bağımlılıktan kurtulan, üreterek yaşayan ve kendi kendini yöneten bir toplum olarak var olacağız”
Ülkede kamu yönetiminde yolsuzluk ve rüşvetin kural halini aldığını iddia eden Korkmazhan, oy kaygısı güdülerek niteliksizleştirilmiş, hantal ve suni olarak büyütülmüş kamunun verimli, etkin ve yurttaşa kaliteli hizmet veren bir yapıya kavuşturulmasının şart olduğunun söyledi.
(tak)

Bu haber toplam 1319 defa okunmuştur