Üniversiteler ödüllerini aldı

Üniversiteler ödüllerini aldı

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Üniversiteler Spor Oyunları’nın kapanış ve ödül töreni önceki akşam yapıldı.

A+A-

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Üniversiteler Spor Oyunları’nın kapanış ve ödül töreni önceki akşam yapıldı.

The Elysium Park’ta gerçekleşen ödül törenine, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Spor Dairesi Müdür Muavini Mustafa Sütçü, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Çelen Oben ile birlikte bazı yetkililer ile oyunlarda yer alan üniversitelerin rektör, akademisyen ve sporcuları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan gecede ÜSF Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ve Başbakan Hüseyin Özgürgün birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kadınlarda 11, erkeklerde ise 15 olmak üzere toplam 26 ayrı branşta dereceye giren üniversite takımlarına kupaları verilirken en centilmen sporcular ve bazı yetkililere de teşekkür plaketi takdim edildi.

16. Üniversiteler Spor Oyunları’nda genel klasmanda kadınlarda ve erkeklerde şampiyon Yakın Doğu Üniversitesi olurken, ikincilikleri Doğu Akdeniz Üniversitesi, üçüncülükleri de Girne Amerikan Üniversitesi elde etti.

 

Kınacı: “Spor oyunlarına 60 ülkeden 2500 sporcu katıldı”

Ödül gecesinin açılış konuşmasını KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Aşkın Kınacı yaptı. Kınacı konuşmasında, 2016-2017 akademik yılında 16’ncısını düzenledikleri Üniversiteler Spor Oyunları’na katılan üniversitelerin sporcu ve eğitmenlerini kutladı. 2001 yılında kurulup her geçen yıl gelişip büyüyen federasyonun yaklaşık 124 ülkeden 100 bin öğrencisi ile bir eğitim adasına dönüşen KKTC üniversitelerine hizmet verdiğini ifade eden Kınacı, bu yıl düzenledikleri üniversiteler arası spor oyunlarına 60 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığını söyledi.

 

Berova: “Eğitimin yanınsa sportif faaliyetleri de önemsiyoruz”

Kınacı’nın konuşmasını ardından Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova söz aldı. Berova, 1970’li yılların sonunda yükseköğrenim alanında ilk adımını atan Kuzey Kıbrıs’ın bugün 15 üniversite ve 93 bin öğrenci ile yükseköğrenim adası olma noktasında büyük mesafe kat ettiğini söyledi. Berova, eğitim, öğretim ve teknik donanım açısından çok iyi bir noktaya gelen üniversitelerin bilim faaliyetlerinde de ulaştığı noktada azim ve güvenle ilerlemeye devam ettiğini görmenin mutluluk verici olduğunu kaydetti. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın, üniversitelerin eğitimin yanında spor faaliyetleri de sunmalarını önemsediğini ifade eden Berova, bu tür aktivitelerin öğrencilerin entelektüel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli olduğunu vurguladı.

 

Özgürgün: “Önemli olan spor yapmak”

Gecede son olarak Başbakan Hüseyin Özgürgün konuştu. Özgürgün, 16. Üniversiteler Spor Oyunları’nın kapanış ve ödül töreninde yaptığı konuşmada, ödül almanın başarının bir sonucu olduğuna dikkat çekti ve “Ancak önemli olan spor yapmaktır” dedi. Üniversitelerde eğitim faaliyetlerinin yanında sporun büyük önemi bulunduğunu vurgulayan Özgürgün, gençlerin bu yaşlarda spor dallarında aktif olmalarının üniversitelerin başarı oranlarını ciddi ölçüde artırdığını kaydetti. Özgürgün, organizasyonu gerçekleştiren KKTC Üniversite Sporları Federasyonu yanında oyunlara katılarak katkı koyan üniversitelerin eğitmen ve sporcularını kutladı.

uni-odul.jpg

Bu haber toplam 1919 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.