1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. UniteCyprusNow: “Mücadele devam ediyor”
UniteCyprusNow: “Mücadele devam ediyor”

UniteCyprusNow: “Mücadele devam ediyor”

Çok-toplumlu vatandaş hareketi UniteCyprusNow, 1’inci yılına özel etkinlik düzenledi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Çok-toplumlu vatandaş hareketi UniteCyprusNow, 1’inci yılına özel etkinlik düzenledi. Ledra/Lokmacı ara bölgede ilk yılı vesilesi ile düzenlenen etkinlikte, geçtiğimiz bir yıl içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerin fotoğraflarından oluşan sergi düzenlendi. Ayrıca üç dilde hazırlanmış ortak basın bildirisi okunurken, ayrıca sesini duyurmak isteyenler de bireysel olarak açık bir mikrofonda düşüncelerini aktardı. Adanın hala bölünmüş olduğu koşullarda kutlama havasında değil, mücadeleye devam etme kararlığında yapılan etkinliğe, katılım oldukça fazlaydı.

“Kıbrıs’ı şimdi birleştirmek”

Etkinlikte okunan basın açıklamasının tam metni şöyle:

Mayıs 2017’de Ledra/Lokmacı ara bölgede, ülkemizdeki utanç verici bölünmüşlüğün sona erdirilmesi talebiyle bir araya gelişimizin üzerinden tam bir yıl geçti. Kıbrıs’ın her yerinden, her toplumundan, her kökenden, her siyasi görüşten ve her yaştan Kıbrıslı, tek bir arzuyla bize katıldı: Kıbrıs’ın hemen birleştirilmesi.
Bu vatandaş hareketinin temelini oluşturan günlük toplantılar, sıradan Kıbrıslıların, on yıllardır devam eden sorundan duyduğu bıkkınlığın ve barış içinde, güvenli, istikrarlı ve müreffeh bir ülkede yaşama umudunun sembolü haline geldi.
Bir yılın ardından, müzakerelerdeki çoğu başlıkta anlaşma sağlanmasıyla çözüme çok yaklaşmış olsak da, pratikte, tehlikeli bir şekilde kalıcı bölünmeye doğru yol alıyoruz. Geriye kalan temel konular üzerinde bir mutabakata varabilmek için gerekli olan şey, siyasi cesaret ve iradedir. Siyasi cesaret ve irade eksikliği, bölünmüşlüğü tercih eden seslerin güçlenmesini sağlayarak birleşik Kıbrıs vizyonunu gölgelemiştir.
Açıkta kalan konular üzerindeki müzakerelere yol göstererek bölünmüşlüğü sona erdirebilecek olan Guterres çerçevesi masada durmaktadır. Kıbrıslıların bu fırsatı yakalaması ve çözümün gerçekten erişilebilir olduğuna inanması gerekmektedir.
UniteCyprusNow hareketi, umut ve hayallerini, insanların gücüne olan inançla şekillendirmektedir. UCN, insanlar sayesinde vardır, insanlar sayesinde hala faaliyetlerini sürdürmektedir. Kıbrıslıların ayağa kalkarak bölünmüşlüğe doğru sürüklenişe karşı seslerini yükseltmeleri şu anda her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Eğer aktif olarak bu gidişata karşı durmazsak, bu korkunç gerçekle yüzleşmek durumunda kalacağız.
Geçtiğimiz 365 gün boyunca UCN’i ayakta tutmak için zaman, para ve enerji harcayan sıradan Kıbrıslılar adına, gururlu ve kararlıyız. Ülkemizden ve ülkemiz insanlarından vazgeçmeyeceğiz.
Sizler de Kıbrıs’ı ve Kıbrıslıları birleştirme çabalarımıza katılın. Çocuklarımıza birleşik, güvenli, istikrarlı ve müreffeh bir Kıbrıs bırakmaya kararlıyız. Tarih bizimdir.

unitedcyp-foto-4.jpg

unitedcyp-foto-3.jpg

Bu haber toplam 1719 defa okunmuştur
Etiketler :