1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. #UniteCyprusNow Crans Montana'da
#UniteCyprusNow Crans Montana'da

#UniteCyprusNow Crans Montana'da

#UniteCyprusNow , Crans Montana'da eylem yapıyor.

A+A-

İsviçre’nin Crans-Montana kasabasına bugün başlayacak Kıbrıs Zirvesi öncesinde çok toplumlu vatandaşlar inisiyatifi #UniteCyprusNow eylem yapıyor.

#UniteCyprusNow inisiyatifinden 10 gönüllü İsviçre’nin Crans-Montana kasabasına giderek  Kıbrıs Zirvesi boyunca farkındalık çalışması yürüterek Kıbrıslı liderleri ve garantörleri yapıcı olmaları yönünde teşvik etmeyi amaçlıyor.

Basın açıklaması yapan inisiyatif, Kıbrıslı liderlere "vizyoner lider olarak geçme fırsatını kaçırmamaları" çağrısı yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

 

#UniteCyprusNowtan liderlere mesaj: 

“Sessiz çoğunluğa ihanet etmeyin”

Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk liderler ve garantör ülkeler bugün belki de son şans olacağından endişe ettiğimiz Kıbrıs Konferansı için   İsviçre’nin Crans Montana kasabasında bir araya geliyorlar.

#UniteCyprusNow, Kıbrıs sorununun çözümü için geçmişte benzeri olmayan ilerlemeler kaydeden Sayın Nicos Anastasiades ve Sayın Mustafa Akıncı’ya, bu sorunu artık çözmeleri ve çocuklarımızın geleceğini karartan ve güzel adamızın büyük potansiyelini kısıtlayan bölünmüşlüğe bir son vermek için gerekli liderliği ve cesareti göstermeleri çağrısını yapmaktadır.

Güvenlik ve garantilerin konferansın ana konularından biri olacağından hareketle, her iki lidere de sadece kendi toplumlarının endişelerini değil ama diğer toplumun endişelerini de gözetmeleri çağrısını yaparız. Güvenlik ve garantiler konusuna her iki tarafça da kabul edilebilir çözümler üretilebileceğine inanıyor, bir toplumun güvenlik ihtiyacının diğer toplumun güvenlik ihtiyacına halel getirmeme prensibi çerçevesinde davranmalarını bekliyoruz.

Liderlere ortak noktada buluşmanın bir zaafiyet değil ama barış yolunda onurlu bir seçim yapma kararlılığı anlamına geleceğini hatırlatırız.

Garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve Birleşik Krallığa Kıbrıs’ı birleştirme çabalarında yapıcı olmaları çağrısı yapar ve bulunacak çözümün sorunlu bölgemizin istikrarına önemli ölçüde katkı yapacağını ve adamızın yeniden birleşmesinin yaratacağı fırsatları hatırlatırız.

Adanın her iki yanında da çoğunluk Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasını arzulamaktadır. Liderlerden de bunu beklemektedirler! Her iki lidere de tarihe korkularını aşarak gelecek kuşaklar için doğruları yapan iki büyük, vizyoner lider olarak geçme fırsatını kaçırmamaları çağrısını yaparız. Bize ihanet etmeyin!


 

ARA BÖLGEDEKİ EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Son bir buçuk ay hemen hemen her gün Lokmacı ara bölgede gösteriler düzenleyen #UniteCyprusNow, ara bölgedeki eylemlerine de devam ediyor.

 

Bu haber toplam 2202 defa okunmuştur