1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Umut tacirliği yapılıyor'
Umut tacirliği yapılıyor

'Umut tacirliği yapılıyor'

Türkiye’den özel klinikler Kuzey Kıbrıs’ta broşür dağıtıyor

A+A-

Didem MENTEŞ
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Özdemir Berova, Türkiye’de faaliyet gösteren bazı özel hastanelerin Kuzey Kıbrıs’ta reklam amaçlı broşür dağıtıp basına ilan verdiklerini vurgulayarak, halkın bu reklamlara itibar etmemesi çağrısında bulundu. Sağlıkta reklam vermenin tıp etiği ve ahlakı değerler açısından sakınca yarattığını aktaran Berova, bu tür reklamların ticari amaçlı olup, insan sağlığında ciddi ve geri dönüşümü bulunmayan sorunlar yaratabildiğini vurguladı. Tedavi sonrası oluşabilecek komplikasyonlar sonucunda Kuzey Kıbrıs’ta başvurulacak yasal bir merci bulanmadığının altını çizidi.

“Umut tacirliği…”
Son günlerde İzmir’de faaliyet gösteren bir göz ve kulak, burun boğaz hastanesine ait reklam broşürlerinin piyasada dolaştığını belirten Tabipleri Birliği Başkanı, İzmir Tabip Odası ve Türkiye Sağlık Bakanlığı yetkililerini konuyla ilgili bilgilendirerek, bahse konu hastaneyle ilgili gereğini yapmalarını talep ettiklerini söyledi.
Bu tür reklamları “umut tacirliği” olarak nitelendiren Dr. Berova, K.T Tabipleri Birliği Yasası’nda yurt dışından sağlık alanında reklam verenlere uygulanacak yasal bir mevzuat olmadığına da vurgu yaptı.
Dr. Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Tabileri Birliği olarak bu tür saldırılan her zaman takipçisi olacaklarını ve yasal durum çerçevesinde her türlü işlemi yapacaklarını açıkladı.

Haberin detayları Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 1962 defa okunmuştur