1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Umut Orkestrası konserine yoğun ilgi
Umut Orkestrası konserine yoğun ilgi

Umut Orkestrası konserine yoğun ilgi

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konsere ilgi büyüktü.

A+A-

 

Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bağlı Umut Eğitim ve Kültür Evi bünyesinde kurulan Umut Orkestrası, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkılarıyla unutulamayacak bir konsere imza attı.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konsere ilgi büyüktü.

Murat Menket yönetiminde sahne alan ve gönüllülerden oluşan Umut Orkestrası, başarılı performansıyla dikkat çekti.
Konserden elde edilen gelir, ‘Umut Eğitim ve Kültür Evi’ndeki çocuklara destek amacıyla kullanılacak.

‘Onlarla gurur duyuyorum’
Raziye Kocaismail orkestranın bu konser için çok özveriyle çalıştığını belirterek, “Onlarla gurur duyuyorum” dedi.
Umut Orkestrası’nın bu yıl üçüncü kez izleyici karşısına çıktığını belirten Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, “Her konsere aynı heyecanla hazırlanıyor, emek veriyor, bizlere umut dağıtıyorlar” diye konuştu.
Kocaismail, katkılarından dolayı Kuzey Kıbrıs Turkcell’e, ev sahipliğinden dolayı da Yakın Doğu Üniversitesi’ne teşekkür etti.

Turkcell’e plaket

Konserde, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ile Umut Orkestrası’ndan Gökhan Gökberk tarafından Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkür plaketi sunuldu. Plaketi, Kuzey Kıbrıs Turkcell adına Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış aldı.
Konserde ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Ufuk Altunç ve öğrencilere de teşekkür plaketi takdim edildi.
Konser ile birlikte Umut Eğitim ve Kültür Evi’nin 3’üncü yaşı da kutlanırken, Aralık ayının ‘Çocukluk Çağı Kanserleri Farkındalık Ayı’ olması da etkinliğe ayrı bir anlam kazandırdı.

Umut Orkestrası

2012 yılından itibaren çalışmalarını sürdüren Umut Orkestrası, Umut Eğitim ve Kültür Evi bünyesinde gönüllü olarak görev yapan müzisyenlerden oluşuyor.
Sosyal sorumluluk amaçlı konserleriyle dikkat çeken 31 kişilik orkestrada, yan flüt, klarnet, trompet, keman, viyola, çello, kontrabas, gitar ve vurmalı çalgılar gibi enstrümanlar yer alıyor.

Bu haber toplam 1345 defa okunmuştur