1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Uluslararası Ralli tamamlandı
Uluslararası Ralli tamamlandı

Uluslararası Ralli tamamlandı

4. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi tamamlanarak ödülleri verildi.

A+A-

 

4. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi tamamlanarak ödülleri verildi. Kuzey Kıbrıs Turkcell Ana Sponsorluğunda koşulan Lefkoşa’dan başlayıp, Lefke’de devam ederek, Girne Onar Village’de son bulan ralli için Onar Village’de katılımcılar onuruna yemek ve ödül töreni düzenlenirken, Meclis Başkanı Sibel Siber ve bazı milletvekilleri de ödül töreninde hazır bulundu.
Ralli’ye Türkiye, Kosova, Galler, İskoçya, Ukrayna ve Rusya’dan katılım oldu. Ralli kapsamında Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü ile Türkiye Klasik Otomobil Kulübü arasında kardeşlik ve işbirliği protokolü imzalandı. Protokole her iki kulübün başkanları Semavi Aşık ve Aydın Harezi imza koydu.

Aşık: “Tarihi bir gün yaşadık”
Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü Başkanı Semavi Aşık imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, tarihi bir gün yaşandığını, TC ile KKTC’de ilk kurulan ve klasik otomobil alanında esas kulüpler olarak kabul edilen kulüplerin kardeşlik protokolünün imzalanacağını belirtti.
Aşık, Meclis Başkanı Sibel Siber’in de imzaya onay vereceğini belirterek, bundan sonra ülkede kurulmuş veya kurulacak olan klasik otmobil kulüpleriyle abi-kardeş ilşkisi içerisinde işbirliğine hazır olduklarını da vurguladı ve konuk Külüp Başkanı Harezi’ye teşekkür etti.

Harezi: “İşbirliği daha iyi sonuçlar verecek”
Türkiye Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi de konuşmasında, kendisi için KKTC’de bulunmanın büyük mutluluk olduğunu kaydederek Türkiye’de FIVA’da temsil edilen tek otomobil kulübü olduklarını belirtti ve Kıbrıs’taki kulübün de organizasyona üye olması için çalışacaklarını söyledi. Kendilerine KKTC’de gösterilen samimiyet ve dostluktan ötürü teşekkür eden Harezi, Kuzey Kıbrıs’ı aileden bir parça olarak gördüklerini ve işbirliğinin ilerde çok daha iyi sonuçlara vesile olacağına inanç belirtti.

Siber: “Pozitif katkı sağlayacak”
Meclis Başkanı Sibel Siber de, bu tür işbirliklerinin pozitif katkı sağlayacağını belirterek, benzer birlikteliklerin Kuzey Kıbrıs’ın önünün açılmasını sağlayacağına olan inancını dile getirdi.
Protokolde iki kulübün birlikte etkinlikler düzenlemesi, klasik otomobil bilincini geliştirmek için birlikte çalışmalar yapması, klasik otomobillerle ilgili bilgi paylaşımında bulunması, üyelerin yedek parça ihtiyaçları konusunda yardımlaşması, kardeş kulübün etkinlikleri konusunda kendi üyelerini bilgilendirmesi ve kardeş kulübün etkinliklerine, kendi üyelerinin katılımını teşvik etmesi karara bağlandı.
İmza töreni ve karşılıklı hediye takdiminin ardından Meclis Başkanı Siber, diğer yetkililer ve etkinliğe katılanlar Onar Village’den Türk Yıldızları’nın gösterisini izlediler. Daha sonra Ralli ödül törenine geçildi. 4. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi sonuçları şöyle:

Slalom: 1. Çoşkun Gürel (Mini), 2. Mahmut Sokollu (Opel Manta), 3. Burçin Aliusta (Ford Escort)
Kategori A: 1. İsmail Küvelet (Mini),
Kategori B: 1. Aydın Mutluyazar (Ford Cortina), 2. Fadıl Keleş (MGB)
Kategori C: 1. Murat Şakar (Mercedes), 2. Gülseren Beyaz (Mercedes)

Genel Klasman: 1. Eran Raman - Didem Raman (Mercedes-Benz), 2. Burçin Aliusta - Derya Aliusta (MG Midget), 3. Çağan Ilgar - Derya Ilgar (Mercedes-Benz 230)
Kategori E: 1. Özkül Arova - Serhan Kombos (Mercedes), 2. İlkan Edip - Vildan Edip (Renault 4 CV)
Kategori G: 1. Ertan Namlı - Ayşe Namlı (Mercedes), 2. Fadıl Keleş - Zühran Keleş (MGB)
Kategori F: 1. Argun Paralik - Teksen Köroğlu (MGB), 2. Yağmur Selenge - Kader Kencer (VW Kharman)
Mix: 1. Serhat Kaplan - Betül Kaplan (Mercedes), 2. Ali Kelebek - Pembe Kelebek (Mercedes)
Bayanlar: 1. İmren Dinçer - Sadiye Dinçer
En Eski Araç: Zafer Altıntaş 1952 Model Citroen
En Küçük Motor Hacmi: İlkan Edip - 750CC
En Genç Co-Pilot: Hasan Özhasoğlu
Onar Team: Akın Demirağ, Çağan Ilgar, Argun Paralik
JagTeam: Mustan Ülker, Kaya Süer, Oğuzhan Cebeci

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur