1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Uluslararası ralli nefes kesti
Uluslararası ralli nefes kesti

Uluslararası ralli nefes kesti

Uluslararası ralli nefes kesti

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) organize ettiği, K-Pet, Golden Tulip Hotel ve XP Travel’in katkılarıyla gerçekleşen Uluslararası Kuzey Kıbrıs Rallisi 31 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye’den de ekiplerin yer aldığı organizasyonda Sadık Bilgimer – Ahmet Buzlukcuoğlu ikilisi Uluslararası Kuzey Kıbrıs Rallisi’ni kazanırken, Fikri Macila – Mehmet Mişon ikilisi sezonun bitimine iki yarış kala şampiyonluğa ulaştı.
İki gün süren ralliye hızlı başlayan Sadık Bilgimer – Ahmet Buzlukcuoğlu ikilisi, Dikmen özel etabının ikinci geçilişinde elde ettikleri dereceyle etabın en iyi zamanının sahibi oldular ve liderliğe yükseldiler. Rallinin ikinci gününde geçilen 6 etabın 4’ünde de en iyi zamana imza atan ikili galibiyete uzanmayı başardı.

İKİ YARIŞ KALA GARANTİLEDİLER

Şampiyonluk için yarışan Fikri Macila – Mehmet Mişon ikilisi ralliye en hızlı başlayan ekip oldular. İlk etapta elde ettikleri en iyi zamanı ikinci etapta da tekrarladılar ve günü ikinci sırada tamamladılar. İkinci gün yağmurun da yağmasıyla temposunu koruyan ikili üçüncü sırada finiş görmeyi başardı ve şampiyonluk için yeterli olan puanları alarak sezonun tamamlanmasına iki yarış kala KKTC 2014 Ralli Şampiyonu olmayı başardılar.
2013 şampiyonu Derviş Sütcüoğlu – Harun Çakır ikilisi, genel klasmanda 4’üncü, Grup A8’de ise zirvede yer almayı başardılar. Genç pilot Dervis Dizliklioğlu, Ali Kiremitcioğlu’nun co-pilotluğunda ralliyi 5’inci sırada tamamlarken, Grup A8’de ikinci sırada yer almayı başardılar.

15 YARIŞMACI KATILDI

15 yarışmacının mücadele ettiği Uluslararası Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde 5 yarışmacı mekanik arıza yaşayarak finiş göremedi. Şampiyonanın ikinci sırasında yer alan Ahmet Gürün – Ahmet Behlül ikilisi motor arızası yaşayarak, şampiyonanın 4’üncü sırasında yer alan Mehmet Kamiloğlu – Murat Aşık ikilisi egsoz sorunu yaşayarak, A7 kategorisinde Honda Civic Type R ile mücadele eden Ertuğ Kutay – Serdar Kumru ikilisi Benzin Pompası arızası ile, Grup A şampiyonluğu için mücadele eden Cemal Arsal – Ahmet Demirel ikilisi ve Türkiye’den yarışa katılan Ümit Can Özdemir – Afşin Baydar ikilisi mekanik arıza yaşayarak finiş göremeyen ekipler oldular.

Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 185. Sayısı

Adres Kıbrıs 185. Sayısı