1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Uluslararası Maraton beğeni topladı
 Uluslararası Maraton beğeni topladı

Uluslararası Maraton beğeni topladı

Aspava Spor Kulübü tarafından geçtiğimiz ay ilk kez düzenlenen ve beğeni toplayan Uluslararası Kuzey Kıbrıs Kış Yüzme Maratonu geleneksel olarak yapılacak

A+A-

 

Haldun Oktay
Aspava Spor Kulübü geçtiğimiz ay önemli bir etkinliğe imza attı. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Kış Yüzme Maratonu Yedidalga bölgesinde gerçekleştirildi. Türkiye’den Galatasaray, Boğaziçi Olimpik, Uludağ Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar, Apeyk, İyik, Adana Adanus ve İstanbul Yıldızlar kulüplerinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs’tan Aspava, Tüfekçi ve Yakın Doğu Üniversitesi kulüpleri Uluslararası Kuzey Kıbrıs Kış Yüzme Maratonu’nda yer aldı. Aspava Spor Kulübü Basın Sorumlusu Hasan İlker, yapılan organizasyon ve kulübün faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Aspava Spor Kulübü’nün 2013 yılı Mart ayında 4-5 arkadaş ile batı bölgesini canlandırmak ve bölge halkına sporu sevdirmek amacı ile kurulduğunu belirten İlker, hızlı bir şekilde faaliyetlere başladıklarını ve ilk etapta triatlon ile 4 sporcuyla yola çıktıklarını belirtti. Daha sonra duatlon, yüzme ve yüzme eğitimi kursları ile kulübü canlandırdıklarını aktran İlker, her yaş kategorisinde kürsüleri zorlayabilecek 27 sporcuları olduğunu belirtti.

“Her dalda mücadele eden tek kulübüz”

Aspava Spor Kulübü’nü kurma fikrinin nasıl çıktığı sorusuna İlker “Aspava Spor Kulübü’nu kurma kararını 4-5 arkadaş olarak aldık. Batı bölgesinden başlayarak her yerde farklılık yaratmak inacı ile yola çıktık. Kısa bir süre içerisinde bayan - erkek olarak her dalda başarılı sonuçlar ettik. Bölgede ve ülkede her dalda mücadele eden tek kulüp olma özelliğine de sahipiz aynı zamanda” diye konuştu.

Kulübün hedefleri hakkında bilgiler veren İlker şunları belirtti: “Aspava Spor Kulübü olarak çok kısa bir süre içerisinde ilk hedefimiz kulüp binasını yapmaktı. İki katlı bir kulüp binamız triatlon – duatlon – yüzme - yüzme eğitimi kursları yanına deniz sporlarında da faaliyet gösteren bir bina olma özelliğine sahip. 7 Aralık 2014 günü yılbaşı balo gecesi ile Lefke Belediye başkanımız Aziz Kaya, sporcular, başkan, yönetim kurulu ile açılışını yaptık. Aspava Spor Kulübü 2014 yılında takım olarak triatlon da şampiyonluğu hedef alınırken son 2 yarış kala şampiyonluk yolunda rahat konuma geldi. Bazı kulüplerin dağılması ile Spor Dairesi tarafından Triatlon Fedarasyonu azınlık olmasından dolayı görevden alındı. 2014 yılı yarışlarının yarıda kalması ile şampiyonluk yolunda yarım kaldık. Aspava Spor Kulübü olarak kalıcı eserler yapmak için 1. Uluslararası Kış Yüzme Maratonu’nun geneleksel hale gelmesi gibi hayalimiz vardı. Kısacası her dalda başarı yakalamak istiyoruz”

Birçok faaliyet gerçekleştirildi

Kulübün bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili olarak konuşan Hasan İlker “Aspava Spor Kulübü triatlon, duatlon, yüzme yarışlarını bölge festivalleri altında yapmaktayız. Zaman zaman kulüpler yanında bölge ve ülke insanı yarışlara katılarak destek veriyor. Kulüp sporcuları Yeşilırmak bölgesinde çevre temizlik, fidan ekimi, ağaçlandırma için de faaliyetlerde bulunuyor. Zaman zaman kurum kuruluşlara teşekkür ziyaretlerinde de bulunuyoruz”

Kış Maratonu fikri nasıl ortaya çıktı?
İlk kez düzenlenen Uluslararası Kış Yüzme Maratonu’nun yapılması fikrini anlatan İlker, bu organizasyonun yapılmasının yıllardan beri gündemde olduğunu, ülkemizin iki milli yüzücüsü Caner Aspava ve Osman Akkuş’un birçok kez kış yüzme maratonlarına katıldığını vurguladı. Onların edindiği deneyimler kulüp başkanı Mustafa Korkut’a aktarıldığını söyleyen İlker ardından organizasyon komitesi kurulduğunu belirtti. Komitede Caner Aspava, Osman Akkuş, Yankı Karadağlı ve kendisinin yer aldığını söyleyen İlker “Komite parkur, tarih, zamanlama tarihleri verilerek online kayıtların açılması ile yarış gününe kadar çalışmaya aylar evvelinden  başladı. Yarışın ana sponsoru Arden Gıda olurken Aspava Restaurant yarış öncesi makarna partisi, yarış sonrası ikramlar, sıcak ikramlar yanında yarışmacılara Gloria Antalya Arena sırt çantası hediye etti. Ülkeyi tanıtım için Kıbrıs ile ilgili hediyeler Jumbo Bazaar tarafından verildi, ülke kahvesi olan Topcu Kahvesi yarışmacıların numaralını yaptı, boneler için Mr.Pound destek verdi. Bölge yetişen muz, banyo terliklerini Lefkoşa Merit Otel yarışa özel hazırlanan tişörtler ile katkı koydu. Tabiki bütün bünlar ulsulararası yarışlarda oluyor. Sadece aynı zamanda yarış için 100 TL kayıt paraları alınıyor. Bizler Aspava Spor Kulübü olarak ilk olmasından dolayı tarihi bir gün için kayıt parası almama şartını başından koyduk. Kulüp her zaman sağlık  güvenliği en üst seviye de tutabilmek için deniz içinde güvenlikler için başta sahil güvenlik botu, 2 sivil bot, 3 kano, karada da ise Sağlık Bakanlığı ambulansı hazır bekledi. Yarış boyunca 1 baş hakem, 2 yardımcı hakem, 10 gözetmen hakem görev aldı” şeklinde konuştu.

“Uluslararası maraton kolay bir iş değil”
Kayıtlar 17 Aralık’ta kapanırken Türkiye’den 40, Kıbrıs’tan 21 sporcunun kayıt yaptırarak organizasyonda yer aldığını aktaran İlker, 21 Aralık’ta yarışmacıların siren sesleri ile denize girdiğini, 3 kilometrelik yüzme parkurunun tamamlanmasının ardından ödüllerin verildiğini aktardı. İlker “1. Uluslararası Yüzme Maratonu tarihi bir güne imza atmış oldu” şeklinde konuştu. Böyle bir organizasyonu yapmanın zorluklarına ve kendilerine yapılan geri dönüşlere de değinen İlker şunları dile getirdi: “Kulüp olarak bir çok kez etkinlik yaptık. Tabi ki tarihi bir gün gerçekleştirmek kolay değildi. Sonuçta uluslararası bir maraton yapıyorsunuz. Bizler de bunu yapmak istiyorduk, çok geç kalınan bir yarıştı diyebiliriz. Yıllardır ilgisiz kalan bölgede iki oteli doldurduk, bölge insanına büyük katkımız oldu diye düşünüyorum. Bir de kulüp olarak herşeyi sahipleniyorsunuz, en küçük bir kaza, aksilik bir engel, sizi büyük sorunlar ile karşı karşıya bırakabiliyor. Son olarak bizlere güvenen kulüp başkanı Mustafa Korkut’a ve yarışa katkı koyan sponsor ve herkese teşekkür ederim.”

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur