1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Uluslararası heyecan yaşandı
Uluslararası heyecan yaşandı

Uluslararası heyecan yaşandı

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun ikincisi yapıldı

A+A-

Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen, Başbakanlık Spor Dairesi, Turizm Bakanlığı ve sponsorların destek verdiği 2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu, 16-19 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi. Ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından ekiplerin katılarak pedal çevirdiği etkinlikte 300’e yakın sporcu yarıştı. Ülkemizden de iki takım CNC Cycling Team ve Rising Star Cycling Team de yer alarak yarışta mücadele etti.

Dört etap halinde koşulan bisiklet turunda İskele Karpaz Etabı, Mağusa Etabı, Girne – Güzelyurt Etabı ve son gün Kriteryum Etabı koşuldu. Son günde ayrıca Grand Fondo yarışı, Telsim Halk Yarışı ve Fikri Karayel konseri eşliğinde bisiklet festivali düzenlendi.

ÖRKEN VE KONYA TORKU BİRİNCİ

2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nda ilk etap İskele Karpaz Etabı adı altında koşulurken, Girne Kapısı’nda yer alan turun startını Başbakan Hüseyin Özgürgün verdi. 182 kilometrelik etabı Torku Şeker Spor’dan Ahmet Örken birinci tamamladı. 168.2 kilometrelik ikinci etap olan Mağusa Etabı’nda İtalyan Wilier Triestina Selle takımından Julen Amezqueta birinci olurken, 130 kilometrelik Girne – Güzelyurt etabında yine Torku Şeker Spor’dan Ahmet Örken ilk sırada yer aldı. Organizasyonun son günü olan Pazar günü ise 50 kilometrelik Kriteryum Etabı koşuldu. Bu etapta da Torku Konya Şeker Spor’dan Ahmet Örken birinci oldu. Şekerspor ayrıca genel klasmanda da birinciliği elde etti. Ukrayna’dan Kolss Cycling Team’in ikinci olduğu turda Kazakistan’dan Astana City takımı da üçüncü olma başarısı göterdi. Genel Klasman’da ferdi olarak Ahmet Örken birinci olarak turu tamamladı.

SON GÜN BİSİKLET FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Ülkede bisiklet sporunun sevilmesinin de amaçlandığı turun son gününde çeşitli etkinlikler de düzenlenerek halkın katılımı sağlandı. Gran Fondo yarışı, Telsim Halk Yarışı ve Fikri Karayel konseri eşliğinde bisiklet festivaline katılanlar keyifli vakit geçirdi.

Kuzey Kıbrıs Turu ile birlikte yapılan ve lisanslı-lisansız tüm sporcuların bireysel olarak katıldığı Gran Fondo Yarışı toplam 20, 55 ve 90 km olarak 3 parkurdan oluştu.

Telsim Halk Yarışı olarak isimlendirilen 6 kilometrelik kriteryum etabında ve Gran Fondo yarışından elde edilen kayıt ücretleri Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu tarafından yürütülen “Bisikletsiz Okul Kalmasın” kampanyasında kullanılması için toplandı. Katılımcılar ayrıca Fikri Karayel konseri ile güzel bir gün geçirdiler.

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 304 Sayısı

Adres Kıbrıs 304 Sayısı