1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Uluslararası alanda görünürlüğümüzü artıracağız!"
Uluslararası alanda görünürlüğümüzü artıracağız!

"Uluslararası alanda görünürlüğümüzü artıracağız!"

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Kardeş Ocağı’nı ziyaret ederek 19 Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu

A+A-


Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, KKTC Cumhurbaşkanı’nın tüm dünya tarafından toplum lideri sıfatıyla tanındığını ve göreve gelmeleri halinde bu unvanla birçok kapıyı açacaklarını söyledi. Şu anda Kıbrıs müzakerelerinin durduğunu hatırlatan Siber, bu dönemde yurt dışından yabancı etkin gazetecileri çağırmak, önemli görevlerde bulunan insanları davet etmek ve bu insanlara Kıbrıs Türk halkının yaşadığı mağduriyeti anlatmak gerektiğini söyledi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Kardeş Ocağı’nı ziyaret ederek 19 Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Kardeş Ocağı ile ilgili araştırma yazıları olduğunu, özellikle yüz yıldan uzun süredir varlığını sürdüren bu kulübün, toplum yaşamındaki yerinin büyük olduğunu vurguladı. Geçmişte ‘Senato’ olarak adlandırılan Kardeş Ocağı, Kıbrıslı Türklerin kurumsal yapıları olmadığı zamanda toplum sorunlarının dile getirilip çözüme ulaştırıldığı bir mekan olduğunun altını çizen Siber, “Halen demokratik bir ortamda tüm görüş ve fikirlerin tartışıldığı bir yer olması buranın ayrı bir özelliği ve güzelliğidir” dedi.

YURT DIŞINDAKİ İNSANLARIMIZDAN KATKI ALACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı makamında aktif ve dinamik bir şekilde dış politika yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Siber, çözümsüzlükten Kıbrıs Türk halkının daha fazla etkilediğini, bu yüzden çözüme daha çok ihtiyaç duyanın Kıbrıslı Türkler olduğunu anlattı. “Toplum lideri dış dünyada ne kadar görünürse halk da o kadar görünür” diyen Siber, yurt dışında etkin görevlerde bulunan insanlarımız bizlerin fahri temsilcileri olduğunu ve bu değerli insanlarımızı politikalarımız hakkında bilgilendirip katkı almanın önemli olduğunu vurguladı. Meclis Başkanı olarak Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yurt dışında önemli görevlerde bulunan insanlarımızın iletişim adreslerini aldığını söyleyen Siber, “Bu insanlarımızın ülkemizle sıkı aidiyet bağları var ve hiçbir maddi kaynak gerektirmeden, iletişim kurarak katkılarını almamız gerekiyor” dedi. Siber, halkın güven duyduğu, saygın, herkesi kucaklayan, hak ve adalet ilkelerine saygı duyan onurlu bir görev için yola çıktığını belirtti.

ÇALIŞMA GRUPLARI İLE ETKİN POLİTİKA ÜRETİLECEK

Siber ayrıca Kıbrıs müzakerelerinde aktif bir politika izleyebilmek adına mecliste temsil edilen tüm siyasi parti temsilcilerinin de görev alacağı, demokratik, üretken, aktif ve dinamik bir çalışma grubuyla etkin bir müzakere süreci yürütüleceğine vurgu yaptı.

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur