1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uluçay, 'Konut Edindirme' Yasa Tasarısı hakkında bilgi verdi
 Uluçay, Konut Edindirme Yasa Tasarısı hakkında bilgi verdi

Uluçay, 'Konut Edindirme' Yasa Tasarısı hakkında bilgi verdi

Bakan Uluçay, yasanın sosyal konut sahiplerine kaybettikleri hakların verilmesini içerdiğini anlattı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda bugün İçişleri Bakanlığı’nın Konut Edindirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın ivediliği istemi ele alındı.

ÇAVUŞOĞLU

Konut Edindirme (Değişiklik)Yasa Tasarısı’nın ivedilikle görüşülmesi istemi üzerine söz alan UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, tezkere hakkında daha detaylı bilgi istediğini belirterek eskisi ile yenisi arasındaki farkı sordu.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da, söz konusu tasarısının geçmişte var olan yasaya değişiklik getirdiğini kaydetti.

1992’de yürürlüğe giren Sosyal Konut yasasının yeterli olmaması nedeniyle böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Bakan Uluçay, yasanın sosyal konut sahiplerine kaybettikleri hakların verilmesini içerdiğini anlattı.

Uluçay, Konut Edindirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı hakkında bilgi de verdi.

Bakan Uluçay, yürürlükten kaldırılan sosyal konut yasası kapsamında dağıtılan kırsal kesim arsalarının satışı işlemlerinin üç yıl daha uzatılarak, konut inşaatını bitirmiş veya başlamış olan hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesini sağlamakla birlikte idaresinin gelirlerini artırmak ve kullanılmayan arsaların tespit edilerek kaynakların verimli kullanımını sağlamak amacıyla yeniden hazırlandığını söyledi.

Bakan Uluçay, düzenlemenin, sosyal konut ve kırsal kesim kredisi alan hak sahiplerinin ödenmeyen taksitleri ile gecikme zamlarına indirim getirmek suretiyle kısa sürede tahsilini sağlamak amacını taşıdığını da söyledi.

Konuşmaların ardından Konut Edindirme (Değişiklik)Yasa Tasarısı’nın ivedilikle görüşülmesi istemi oyçokluğuyla kabul edildi.

(tak)

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur