1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uluçay: “Kimsenin burnu bile kanamadı”
 Uluçay:  “Kimsenin burnu bile kanamadı”

Uluçay: “Kimsenin burnu bile kanamadı”

Uluçay , ‘sığınmacıların tahliyesi’nde Kuzey Kıbrıs’ın tüm idari yapısıyla iyi bir iş başardığını, kimsenin burnu dahi kanamadan karaya çıkarıldıklarını ve sağ salim Türkiye’ye gönderildiklerini söyledi.

A+A-

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ,  ‘sığınmacıların tahliyesi’nde Kuzey Kıbrıs’ın tüm idari yapısıyla iyi bir iş başardığını, kimsenin burnu dahi kanamadan  karaya çıkarıldıklarını ve sağ salim Türkiye’ye  gönderildiklerini söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da,  yardım çağrısının geldiği ilk saatten operasyonun son anına kadar çok sayıda kurum ve kişinin özveriyle çalıştığını belirterek, mültecilerin  uluslararası hukuk kuralları gereği geldikleri  yer olan Mersin’e gönderildiklerini kaydetti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Bakanlar Teberrüken Uluçay ve Hasan Taçoy ile Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler limana gelerek mültecileri yolcu ettiler.

Büyükelçi Halil İbrahim Akça mültecilerin Kuzey Kıbrıs’yan ayrılışı sırasında yaptığı açıklamada,  kurtarma operasyonunda ve sonrasın da görev alan bütün ekiplerin  son derece başarılı iş çıkardıklarını belirterek teşekkür etti.

Bütün süreç boyunca  herhangi bir eksiklik veya aksaklığın yaşanmadığını kaydeden Akça, Türkiye’den de yardım alındığını ancak  asıl yapılması gerekenleri Kuzey Kıbrıs makamlarının yaptığını dile getirdi.

(TAK)

Bu haber toplam 1104 defa okunmuştur