1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Uluçay: Kabul edilebilir değil
Uluçay: Kabul edilebilir değil

Uluçay: Kabul edilebilir değil

Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre’nin şoförü adına Haziran ayında 395 saat EK MESAİ bildirimi yapıldı

A+A-

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, ek mesai ödemelerini sınırladıklarını söyledi, ancak Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre’nin şoförü adına günde 20 saate yakın bir ek mesai beyanı olduğunu belirtti.
“Bu kabul edilebilir değil” diyen Uluçay, bu konuyu Divan’da da gündeme getireceğini belirtti.
YENİDÜZEN’e bilgi veren Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, haziran ayı için Zorlu Töre’nin şoförü adına 395 saat ek mesai beyanı yapıldığını söyleyerek, “Bu beyanı normal mesai saati ile birlikte hesapladığınız zaman günlük ortalama yaklaşık 20 saat bir çalışma temposu görülüyor, bu mümkün mü” diye sordu. Uluçay, eğer böylesi bir çalışma temposu varsa, bunun insan haklarına da aykırı olduğunu anımsattı.
 

Uluçay: “Başkan Yardımcısı Töre’nin şoförü adına Muhasebe tarafından Meclis Başkanlığı’na Haziran ayında toplam 395 saat ek mesai bildirildi. Bunu 30 güne böldüğümüzde 13 saat yapıyor. Yazda mesai günde 6.5 saattir. Bu normal mesainin üzerine, 13 saat de ek mesai eklersek, günde yaklaşık 20 saate denk geliyor. Şoförümüz günde 20 saat mi çalıştı? Böyle bir durum olamaz. Bu kabul edilebilir değil.”
 

“Makam aracımın benzin harcaması 7 ayda 1.150 TL”

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, kendi makam aracının benzin harcamasının ise 7 ayda 1.150 TL olduğunu da belirtti.
Meclis’te 1 Nisan’dan itibaren tasarruf tedbirlerini devreye koyduklarını anımsatan Uluçay, “Özellikle ek mesai giderlerinin azaltılması için ciddi bir tasarruf yaptık. Yüzde 75 olan ek mesai oranlarını yüzde 50’lere çektik. İki şoförü ve iki sekreteri teke düşürdük. Ciddi anlamda tasarruf tedbiri alarak, Meclis harcamalarını azalttık” dedi.

Basında yer alan benzin giderleri ile ilgili de açıklamada bulunan Uluçay, göreve geldiği günden bugüne kadar makam aracının harcamasının bin 150 TL olduğunu söyledi. Uluçay, “Benim zaten makam aracı kullanmadığımı kamuoyu biliyor. Makam aracını kullanmam gereken, resmi olması gerekli yerlerde kullanıyorum. Göreve geldiğim Şubat ayından bugüne kadar makam aracımın benzin harcaması bin 150 TL’dır” dedi.
Teberrüken Uluçay, köylerde yapılan etkinliklere kendi aracıyla gittiğini ve benzin giderini de kendisinin karşıladığına vurgu yaptı.

Töre’nin sadece ağustos ayında, 10 bakan ve Meclis Başkanı’nın toplam benzin giderine eşdeğer bir harcama yaptığını da belirten Uluçay, “Bunu onaylamak mümkün değildir” şeklinde konuştu.

“Töre’nin ortalamanın üzerinde bir benzin gideri var”

Meclis Başkan Yardımcısı’nın yapmış olduğu harcamalara da dikkati çeken Uluçay, “Töre ile birkaç kez Divan’da harcamaları konusunu konuştuk. Kendisine özellikle hafta sonu araç kullanımına dikkat etmesi uyarısını yapmış olmamıza rağmen gerçekten ortalamanın üstünde bir benzin gideri var” dedi.
Töre’nin sadece ağustos ayında, 10 bakan ve Meclis Başkanı’nın toplam benzin giderine eşdeğer bir harcama yaptığını da belirten Uluçay, “Bunu onaylamak mümkün değildir” şeklinde konuştu.
Teberrüken Uluçay, Meclis Başkan Yardımcısı’nın şoförüne yönelik de şu açıklamaları yaptı:
“Başkan Yardımcısı Töre’nin şoförü adına Muhasebe tarafından Meclis Başkanlığı’na Haziran ayında toplam 395 saat ek mesai bildirildi. Bunu 30 güne böldüğümüzde 13 saat yapıyor. Yazda normal mesai günde 6.5 saattir. Bu normal mesainin üzerine, 13 saat de ek mesai eklersek, günde 20 saate denk geliyor. Şoförümüz günde 20 saat mi çalıştı? Böyle bir durum olamaz. Bu kabul edilebilir değil.”


yeniduzen-satin-aliniz-902.jpg

 

 

 

 

Bu haber toplam 9276 defa okunmuştur