1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uluçay ile Harmancı görüştü
Uluçay ile Harmancı görüştü

Uluçay ile Harmancı görüştü

İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay bugün Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul ederek, özellikle başkent Lefkoşa’yı çağdaş bir yapıya dönüştürmek için yoğun çalışmalar yapıldığını belirtti.

A+A-

İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay, yeni yasama yılında Meclis komitesinde bulunan Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’nda bazı değişiklikler yapılması için çalışmalar yapıldığını belirtti.

İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay bugün Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul ederek, özellikle başkent Lefkoşa’yı çağdaş bir yapıya dönüştürmek için yoğun çalışmalar yapıldığını belirtti.

İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay kabulde yaptığı konuşmada,1 Ekim’den itibaren yeni yasama yılının açılmasıyla meclisteki, Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’nda yeni bir takım öneriler çerçevesinde değişiklikler yapılacağını ve yıl sonuna kadar hayata geçmesi için çalışacaklarını söyledi.

Uluçay, Lefkoşa Belediyesi’nin sorunlarını herkesin bildiğini, bunları bir günde çözmenin mümkün olmadığını ancak sabırla çalışarak üstesinden geleceklerini belirtti.

Başkenti başkentlilere yakışır bir şekilde çağdaş bir seviyeye çıkarmak hedefinde olduklarını söyleyen Uluçay, bu yöndeki çalışmalara devam edeceklerini, tüm belediyelerin genel sorunlarını çözmek için uğraş verdiklerini kaydetti.

Uluçay, Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’nda, belediye çalışanlarının sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının devlet katkısından kesilmesinin öngörüldüğünü belirterek, bunun paralelinde 2015 bütçesinde Belediyeler Birliği’nin de önerdiği gibi katkı payanın biraz artırılması yönünde çalışmaları olacağını söyledi.

Belediyelerin ortak çalışabilmesine dönük hedefleri olduğunu da sözlerine ekleyen Uluçay, ileriki 6 aylık süre içerisinde bir pilot bölgede çalışma yapacaklarını, 3 veya 4 belediyenin tüm olanaklarını belli başlı projelerde ortak kullanabilecekleri bir model oluşturmayı düşündüklerini kaydetti.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da İçişleri Bakanı Uluçay’a nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek bu vesileyle bazı konuları derinlemesine irdeleme fırsatı bulacaklarını, sorunların giderilmesinde Merkezi hükümetin de ciddi katkılarına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Yeni yasama yılının gündeminde olan Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’nda, Belediyeler Birliği’nin bir takım değişiklikler arzuladığını ve birtakım görüşlerini söyleyeceklerini ifade eden Harmancı, “Bugün hem kendimize, hem Lefkoşa’ya hem de aslında adanın bütününe ait arıtma tesisine ilişkin birtakım konularda görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.
Belediyelerin sıkıntılarına da değinen Harmancı, 28 belediyeden nerdeyse 24’ünün boğuşmak zorunda kaldığı ciddi sıkıntıları olduğunu söyleyerek, bunlar hakkında Bakan Uluçay ile fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

Lefkoşa Belediyesi olarak Bakan Uluçay ile çalışmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Harmancı, “Ne zaman arzu etsek ve bir konuda yardımına ihtiyaç duysak parti farkı gözetmeksizin bizlerle çalışmayı başarabilmiş bakanlarımızdan biridir. Kendisine yardımlarından ve anlayışından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Birlikte bütün sorunların üzerine gideceklerini fakat bu sorunların bir günde çözülemeyeceğini dile getiren Harmancı, Merkezi hükümetin bu yönde ciddi katkılarına ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

“Geçmişe yönelik ihtiyat sandığı ve sosyal sigorta borçları belediyeler üzerinde çok büyük bir baskı oluşturmaktadır. Bu konu normal işleyişimize çok fazla müdahil olan bir konudur. Bu yılın sonuna doğru inşallah bir takım açılımlar yapılabilir” şeklinde konuşan Harmancı, sorunların en erken zamanda çözülmesi için her türlü adımı atmaya hazır olduklarını kaydetti.

Bu haber toplam 1262 defa okunmuştur