1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ülkücüler olay çıkardı
Ülkücüler olay çıkardı

Ülkücüler olay çıkardı

Mağusa Kaza Mahkemesi’nde gergin anlar…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da 2013 yılı Haziran ayında işyerinin önüne 2 adet kaldırımın üzerine ise 1 adet olmak üzere toplam 3 adet Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açan ve Radyo Mayıs’a bağlanarak “KKTC devletine karşı aşağılayıcı ve küçük düşürücü sözler sarf ettiği” gerekçesiyle mahkemelik olan Koray Başdoğrultmacı ile eşi Çinel Sinem Sünel dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde itham edildi. “Uygunsuz tavır ve harekette bulunma”, “İthali lisan” ve “KKTC devletine karşı aşağılayıcı ve küçük düşürücü gösteride bulunma” davalarından itham edilen sanık Başdoğrultmacı ile Sünel, aleyhlerine getirilen davaları kabul etmeyerek duruşmaya başlandı. Mahkeme öncesi, mahkeme önünde Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açan sanık Başdoğrultmacı ile Sünel, mahkeme önüne toplanan bir kısım Ülkücü tarafından ise saldırıya uğradı.

Ülkücüler gerginlik çıkardı…
Koray Başdoğrultmacı ile Çinel Sinem Sünel’in davası olduğunu öğrenen bir kısım Ülkücü, dün Mağusa Kaza Mahkemesi önüne gelerek gerginlik yaşanmasına neden oldu. KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti bayrağı açan Ülkücüler, “Rum bozması güneye”, “Bayrak şereftir”, “Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak”, “Türk’üz, cesuruz, geldik, aldık”, “Bir gece ansızın yine gelebiliriz”, “Kıbrıs Türk yurdu, ya sev ya terk et” gibi sloganlar atarak tekbir getirdiler, Mehter Marşı ve Mücahit Marşını söylediler. Mahkeme öncesi Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açan Koray Başdoğrultmacı ile eşi Çinel Sinem Sünel, polisin yoğun güvenlik önlemlerine karşı Ülkücüler tarafından saldırıya uğradı.

Polis etten duvar ördü…
Mağusa Kaza Mahkemesi önünde yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri Ülkücülerin önünde adeta etten duvar ördü. Mahkeme saati ise Koray Başdoğrultmacı ve eşi Çinel Sinem Sünel, polis koruması altında mahkemeye girdi. Rum basınının da ilgi gösterdiği ve takip ettiği duruşma, bugün devam edilmek üzere saat 10:00’a ertelendi. Koray Başdoğrultmacı ile eşi Çinel Sinem Sünel, yine polis koruması eşliğinde mahkemeden ayrıldı.

“Sahte devletin, sahte bayrağını tanımıyorum” demişti…
Koray Başdoğrultmacı ile eşi Çinel Sinem Sünel, 26 Haziran 2013 tarihinde işyerinin önüne 2 adet, kaldırıma ise 1 adet olmak üzere 3 adet Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açarak “Sahte devletin sahte bayrağını tanımıyorum. Benim bayrağım Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağıdır” demişti. Başdoğrultmacı ayni gün Radyo Mayıs’a telefon ile bağlanarak Şener Levent’in programına bağlanmış ve KKTC devletini kastederek sahte bir devlet olduğunu, işgal altında olduğunu, bayrağın ise sahte bir bayrak olduğunu söylemişti.

Bu haber toplam 2813 defa okunmuştur