1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Ülkenin kültür kapısı olacak”
“Ülkenin kültür kapısı olacak”

“Ülkenin kültür kapısı olacak”

Lefkoşa’da eski ETİ Teşebbüsleri Ltd’nin olduğu binaya Çağdaş Sanat Müzesi açılması için girişim başlatıldı. Sanatçılar çalışmaların yarım kalmaması için yetkililere çağrıda bulundu

A+A-

Çağdaş Sanat Müzesi’nin kurulmasına yönelik başlatılan çalışmalar, ülkedeki sanatçıları heyecanlandırdı.
Geçtiğimiz yıllarda bu yönde yapılan girişimlerin sonuçsuz kalması
nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan sanatçılar, bu kez çalışmaların tamamlanmasını istiyor.
Lefkoşa’da ETİ Teşebbüsleri Ltd’nin olduğu binaya kurulması planlanan müze ile ilgili Yenidüzen’e konuşan sanatçılar bir ülkenin ancak kültür ve sanatla varlığını sürdürebileceğini kaydetti.
Sanatçılar, yıllarca ihmal ve göz ardı edilen eksikliğin söz konusu çalışma ile giderileceğini söyleyerek, “ bir ülkede kültür ve sanata önem verdikçe gelecek kurularak, kimlik gösterilebilir” dedi.
Ülkede sanat ve kültür politikasının olmasının şart olduğunu vurgulayan sanatçılar, bütçede sanata ayrılan rakamı ise komik olarak değerlendirdi.

Sanatçılar ne dedi?

Alkaş: Kültür ve sanat, toplumun bırakacağı en büyük miras

Yenidüzen’e konuşan tiyatro sanatçısı Osman Alkaş, sanat ve kültür adına bugüne kadar yeterli girişimlerin yapılmadığını dile getirerek, söz konusu durumun büyük bir ayıp olduğunu vurguladı.
“Bu konu ile ilgili geçmişte de binalar ayrıldı, girişimler yapıldı. Ama ayrılan binalar hep başka amaçlar için kullanıldı” şeklinde konuşan Alkaş, kültür ve sanatın bir toplumun bırakacağı en büyük miras olduğunu vurguladı.

Yaşar Ersoy: Büyük bir eksiklik giderilecek

Yaşar Ersoy, yapılması planlan Çağdaş Sanat Müzesi ile ülkede büyük bir eksikliğin giderileceğini söyleyerek, yıllarca ihmal ve göz ardı edilen gerekliliğin yerine getirildiğini kaydetti.
Bu konuda çalışma başlatan Başbakan Sibel Siber’i ve yetkilileri kutlayan Ersoy, 1980’li yıllardan beridir çağdaş sanat müzelerinin açılması adına her platformda uğraş verdiklerini dile getirdi.

Albayrak: Ülkenin, kültür kapısı olacak

CTP-BG Kültür Komitesi Başkanı Dr. Arif Albayrak ise yaşanan gelişmeler dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi.
Albayrak, ülkede ciddi bir eksikliğin giderileceğini dile getirerek, Kıbrıs Türk sanatı adına önemli bir adımın atılacağını söyledi.

Ayşe Güler'in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 1966 defa okunmuştur
Etiketler :