1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Ülkemizin ‘Saygı’lı futbolcuları Özcan, Ahmet ve Selim Saygı kardeşler…
Ülkemizin ‘Saygı’lı futbolcuları  Özcan, Ahmet ve Selim Saygı kardeşler…

Ülkemizin ‘Saygı’lı futbolcuları Özcan, Ahmet ve Selim Saygı kardeşler…

Ülkemizin ‘Saygı’lı futbolcuları Özcan, Ahmet ve Selim Saygı kardeşler…

A+A-

 


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülke futbolumuzun başarılı, sempatik, ‘Saygı’lı oyuncuları Özcan, Ahmet ve Selim Saygı kardeşler ADRES KIBRIS Dergisi’nin sorularını yanıtladı. Başarılı oyuncular, özelde kendilerinin, genelde Kıbrıs Türk futbolunun geleceği hakkındaki düşüncelerini aktardı. İlk lisansı 2004 yılında Doğan Türk Birliği’nde çıkan abi Özcan Saygı, Girne Halk Evi, Tatlısu, Türk Ocağı’ndan sonra şu sıralar Birinci Lig ekibi Gençlik Gücü’nün başarısı için mücadele ediyor. Ahmet Saygı ve en ufak kardeş Selim Saygı, Girne’nin Süper Lig temsilcilerinden Doğan Türk Birliği’nin formasını terletiyor.

GENÇLİK GÜCÜ’NÜN BAŞARILI SAVUNMA OYUNCUSU ÖZCAN SAYGI

Gençlik Gücü’nün başarılı oyuncusu Özcan Saygı, 2004 yılında lisansını çıkarttı. İlk lisansını Doğan Türk Birliği alt yapısında çıkaran ve agresif futboluyla göz dolduran Özcan, daha sonra Girne Halk Evi, Tatlısu, Türk Ocağı ve Gençlik Gücü formaları da giydi. Özcan Saygı, 2013-2014 sezonunun ikinci devresinden bu yana G. Gücü forması giyiyor.

Hüseyin Özbarışcı: Şu ana kadar kariyerinizde hiç unutamayacağınız bir karşılaşma oldu mu?
Özcan Saygı:
Şu ana kadar kariyerimde unutamayacağım 2 karşılaşma oldu. Birincisi, Türk Ocağı’na transfer olup Doğan Türk Birliği’ne karşı ilk oynadığım karşılaşma. Diğeri ise, kardeşim Ahmet’le hem benim, hem de onun kaptan çıktığımız karşılaşmadır. O karşılaşmada, ben Gençlik Gücü’nün, Ahmet ise Doğan Türk Birliği’nin kaptanıydı.

H.Ö: Gençlik Gücü’nün sezon sonunda Süper Lig’e çıkma şansını nasıl görüyorsunuz? Başka takımdan teklif gelirse ayrılmayı düşünür müsünüz?
Ö.S: Puan tablosunda şu anda lider biziz. Sezon sonunda hedefimiz Gençlik Gücü’nü Süper Lig’e yükseltmek. Şu an için transfer hakkında çok fazla konuşmak istemem. G. Gücü’nün futbolcusuyum ve ayrılmayı düşünmüyorum.

H.Ö:İlerde 3 kardeşi aynı takımda görebilir miyiz?
Ö.S: Kardeşlerimle birlikte en büyük duamız ve isteğimiz budur. Selim’in attığı gollerde  beraber sevinmek istiyoruz.

H.Ö: Kıbrıs Türk futbolu size göre ilerleyebilir mi?
Ö.S:
Ada futbolunun gelişmesi için çok ciddi yatırımlar yapılması gerekir. Öncelikle, futbolumuzun ilerlemesi için tesisleşmeye gidilmesi gerekiyor. Daha sonra alt yapılara önem verilmesi gerek. Kısacası sağlanacak maddi gelirlerden sonra profesyonelliğe geçilmesi gerekiyor. Tabii ki, bunların gerçekleşmesi için ambargoların kalkması gerekir. Adamız ambargolar altındayken bu gibi konuların mümkün olabilmesine imkân yoktur. Profesyonellik kolay bişey değildir. Profesyonel antrenman yapıyoruz ama amatör futbol oynuyoruz. 

DOĞAN TÜRK BİRLİĞİ’NİN BAŞARILI OYUNCUSU AHMET SAYGI

Doğan Türk Birliği’nin başarılı oyuncusu Ahmet Saygı, 2004 yılında lisansını çıkarttı. Lisansını çıkarttığı günden bu yana Doğan Türk Birliği formasını terletiyor. 21 yaşından itibaren A takım formasını sırtına giyen Ahmet Saygı, Doğan Türk Birliği formasıyla birçok karşılaşmaya çıktı. Şu ana kadar kariyerinde 17 gol kaydetti.

Hüseyin Özbarışcı: A takıma ilk yükseldiğinizde ne hissettiniz? Akılda kalan en anlamlı golünüzü anlatabilir misiniz?
Ahmet Saygı:
A takıma 15 yaşında yükseldim. Erken çıkmanın büyük heyecanı vardı. O dönemde, Doğan Türk Birliği’nde forma almak kolay değildi. Geçen sezon sahamızda oynadığımız Lefke maçında kardeşimle birlikte attığımız golle takımın galip gelmesini sağladık. Bu golü hiç unutmayacağım.

H.Ö: Kariyerinizde en unutamadığınız karşılaşma hangisiydi?
A.S:
Özcan’la birlikte farklı takımlarda kaptan olarak maça çıkmamız. İkincisi ise, Atatürk Stadı’nda oynadığımız kupa finali. O maçta Küçük Kaymaklı’yı mağlup etmiştik.  

H.Ö: İlerde başka takım forması giymek ister misiniz?
A.S:
Şu an için herhangi bir düşüncem yok. İlerde şartlar ne gösterir onu kimse bilemez. Temennim giydiğim bu formanın hakkını vermek ve kariyerimi bu takımda tamamlamak.

H.Ö: Kıbrıs Türk futbolu size göre ilerleyebilir mi?
A.S:
Bununla ilgili çalışmaların süreceğine yürekten inanıyorum. Görüşmeler uzun zaman alacak. Kıbrıs Türk futbolunun gelişmesi için en azından sportif anlamda çözüm şart.

 

DOĞAN TÜRK BİRLİĞİ GENÇ GOLCÜSÜ SELİM SAYGI

Genç oyuncu Selim Saygı, 2009 yılında lisansını çıkarttı. Lisansını çıkarttığı günden bu yana Doğan Türk Birliği formasını terletiyor. Genç oyuncu, hem genç takımda, hem de A Takımda birçok maçta sayısız gole imza attı. 2011-2012 sezonunun A2 takımında görev aldığı 24 maçta 21 gol attı. 2012-13 sezonunda da A2 takımda mücadele eden Selim, 25 maçta 22 gol kaydetti. 2013-2014 sezonunda A takımda da görev almaya başlayan golcü oyuncu, o sezon 44 gol attı. 44 golün 3 tanesini A takım forması giyerken kaydetti. 2014-2015 sezonunda artık A takımlar bazında görev yapan Selim, 30 maçta görev aldı ve 11 gol kaydetti. Selim Saygı’nın bu sezon şu ana kadar oynadığı 20 karşılaşmada 4 golü bulunuyor.

Hüseyin Özbarışcı: A Takıma ilk çıktığınızda ne hissettiniz? Yaşınız genç olmasına rağmen sayısız golünüz var. En unutamadığınız gol hangisiydi?
Selim Saygı:
Çok heyecan verici ve mutlu edici bir durum. Böyle bir takımda bu yaşta  oynamak ve abimle birlikte mücadele etmek benim için gurur verici. Yenicami’ye attığım golü unutamam. İlk golümdü, 2012-13 sezonunda atmıştım. Haftanın golü seçilmişti ve genç takımda 90 dakika oynadıktan sonra A takımda oynamıştım.  

H.Ö: En unutamadığınız karşılaşma hangisiydi?
S.S:
Lefke – Doğan Türk Birliği maçıdır. Abimle beraber attığımız gollerle takıma galibiyeti getirmiştik. Bir diğer maç, bu sezonki Mağusa Türk Gücü maçında sonradan oyuna girip golü attıktan sonra babama koşmamdı.

H.Ö: Başarınız ortada. Şu ana kadar size bir transfer teklifi geldi mi?
S.S:
Birçok takımdan sözlü teklif aldım ancak, resmi olarak bu konu hiç konuşulmadı. Şu an için bu konuları konuşmak doğru olmaz ama öyle bir teklif geldiği zaman ona göre düşünülebilir.

H.Ö: Kıbrıs Türk futbolu size göre ilerleyebilir mi?
S.S:
Bu konuda önemli adımlar atılmalı. Sözleşme, tesisleşme, profesyonellik gibi konuları ciddi bir şekilde ele alıp uygulamaya koymalıyız.  Bu konu için kesin bir çözüm üretmeliyiz. Aksi takdirde, şu an bulunduğumuz noktadan ileriye gidemeyiz.

Bu haber toplam 2936 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 254. Sayısı

Adres Kıbrıs 254. Sayısı