1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Ülkemiz yıllardır siyasi hesaplarla heba edildi”
“Ülkemiz yıllardır siyasi hesaplarla heba edildi”

“Ülkemiz yıllardır siyasi hesaplarla heba edildi”

SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı, ülkenin yıllardır siyasi hesaplarla heba edildiğini öne sürdü.

A+A-


Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Başkanı Tözün Tunalı, ülkenin yıllardır siyasi hesaplarla heba edildiğini öne sürdü.

Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, SDP olarak iktidara gelmeleri halinde, her koşulda ülkenin ileriye gidebilmesi için radikal kararları hayata geçireceklerini, tek amaçlarının; üretken bir toplum yaratarak, ekonomiyi büyütmek olacağını, hak, hukuk ve adaletin tecelli ettiği bir vatan yaratmak için mücadele vereceklerini kaydetti.

Tözün Tunalı açıklamasında şöyle dedi:

“1974 yılından bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm hükümetler, siyasi hesaplar nedeniyle ülkeyi yangın alanına çevirdi ve gelişmesine engel oldu. Sırf kendileri koltuklarda otursunlar diye insanlarımızı paramparça ettiler. Türkiye ve KKTC bütçelerindeki gelirleri verimli bir şekilde kullanmayarak ülkemizin gelişmesini engellemişlerdir. Kendi çıkarlarını ön planda tutarak kaynakları verimli kullanmayarak şahsi çıkarları ön planda tutmaları ülkede sürekli kaosa neden olmaktadır. Acil birçok önlemin alınması gerekirken maalesef hiçbiri yaşama geçirilemeyerek ülkeyi zor durumdan hiç çıkarmadılar.

HEP BANA DEDİLER...

50 yıldır sürdürülen bu verimsiz siyasetin kurbanı halkımız olmaktadır. Hep bana zihniyetini ön planda tutarak politikalar oluşturan bu partilerin bugün artık çöktüğünü görebilmekteyiz. Halkın büyük bir çoğunluğu bu partileri artık mecliste görmek istemiyor. Çünkü bu partilerin halka verecekleri hiçbir şey yoktur. Şahsi çıkarlar peşinde yıllarca koşan bir kesim yaratıldı. Bir parti gelecek, bir parti gidecek ve biri de yama olacak dönemi artık bitmelidir. Bu koltuklar halkın olduğunu vekillerin bilmesi gerekir. Önce ben ve beni destekleyenlere tüm olanaklar sağlanacak geriye kalanlar ise perişan edilecek. Bu dönem artık bitmelidir.

KAYDA DEĞER İCRAATLARI YOK

CTP-DP, CTP-UBP ve UBP-DP Hükümetlerinin kayda değer hiçbir önemli projeye imza koyamadıklarını görmekteyiz. Ülkenin kalkınması yönünde bu dönemlerde hiçbir yatırımın yapılmaması ekonominin daralmasına neden oldu. Sadece Kamuya yönelik maaş ödeme alışkanlığından bu hükümetler de vazgeçemedi. Ekonomik kalkınma programlarının hiçbirisi yaşama geçirilemedi. Özel sektöre gerekli destek sağlanamayarak birçok şirketin kepenk indirmesine neden olundu. “Reform Hükümeti olacağız” denilerek, halka söz veren bu partiler reform için atılacak hiçbir adımı atamadılar. Sadece günü kotarmaya çalıştılar. Kişiye yönelik icraatlar hep ön planda tutuldu. KKTC ekonomisinin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için hiçbir adım atılmadı. Üretken bir toplum yaratmaktan çok uzaklarda olundu. Halen ayni zihniyet içerisinde olmaya devam eden bu Hükümetin de 2017 yılına kadar dayanabilmesi bir mucize görülüyor.

ÇÖZÜM SONRASI İÇİN HÜKÜMET TEDBİR ALMIYOR…

Kıbrıs konusundaki gelişmelerin devam ettiği bu günlerde hükümet, gelecekle ilgili tedbir almaktan çok uzaklarda. Kıbrıs konusunda bir uzlaşıya varılması ile KKTC olarak çok sorunlar yaşayacağımız bir gerçektir. Uzlaşı olmaması durumunda da şu anki şartlardan da çok gerilere gidileceğinin hesabını dahi yapamıyorlar. 2017 yılında hükümetin, ülkenin gelişmesi ve kalkınması için neler yapacağını bilmediğini görmekteyiz. Devlete istihdam yaratarak oy alıp yeniden iktidar koltuğuna oturacağız düşüncesinin taşınması ülkenin felaketi olacaktır.

Biz Sosyal Demokrat Parti olarak, her koşulda ülkemizin ileriye gidebilmesi için radikal kararları hayata geçireceğiz. Ben değil hep birlikte hareket edeceğiz. Tek amacımız olacak. O da üretken bir toplum yaratarak ekonomimizi büyütmek. Hak-hukuk ve adaletin tecelli ettiği bir vatan yaratmak için mücadele vereceğiz.”

Bu haber toplam 1034 defa okunmuştur