1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Ülkedeki kaotik durumun farkında değiller”
“Ülkedeki kaotik durumun farkında değiller”

“Ülkedeki kaotik durumun farkında değiller”

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Hükümeti eleştirdi

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkedeki kaotik bir durum bulunduğun ileri sürerek, hükümetin ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bu durumun farkında olmadıklarını savundu.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin toplumun ve sektörlerin yaşadığı sıkıntıları önemsemediğini de ileri sürdü.

CTP, DP ve Başbakan’ın, son günlerde yoğunlaşan eylemlere de kayıtsız kaldıklarını öne süren Özyiğit, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun ‘eylemler çok basit olaylar için yapılıyor’ söyleminin bunun en açık göstergesi olduğunu savundu.

“Halkın fakirleşerek hayatın pahalılaşması, hakların gasp edilmesi, çalışanların mağduriyet yaşaması, kurumların tek tek elden çıkarılması ve sözlerin tutulmaması nedeniyle birçok örgüt ve sendikanın kitleler halinde seri eylemler yaptığını” belirten Özyiğit, “Hükümetin beceriksizliği ve iş bilmezliği kadar, Başbakan Yorgancıoğlu’nun eylem gerekçelerini ‘basit’ olarak nitelemesi de düşündürücüdür” dedi.

Kıbrıs Türk Hava Yolları ve ETİ çalışanlarının mağduriyetinin sürdüğünü, bu konuda CTP’li 4 milletvekili tarafından hazırlanan yasa tasarısını yine CTP’nin sahiplenmediğini, TDP tarafından sunulan ve ivediliği alınan yasa tasarısının da bekletildiğini kaydeden Özyiğit, Meclis Başkanı ile Başbakan’ın tasarının görüşülmesi için gerekeni yapmadığını iddia etti.

Sendikalar tarafından hazırlanan ve TDP milletvekilleri tarafından Meclis’e sunulan ve ‘Göç Yasası’ olarak nitelendirilen yasa ile ilgili tasarının da ivediliği alınmasına rağmen yine son sıralara atıldığını savunan Özyiğit, Meclis Başkanı’nın bu tasarıyı öne alıp görüştürmediğini iddia etti.

2011 yılından sonra kamuda işe başlayanlara değinen Özyiğit, “gülünç” olarak nitelediği artışlarla kamu çalışanları arasındaki maaş farkının en az 20 yılda kapanacağını belirtti. TAK

 

Bu haber toplam 1057 defa okunmuştur