1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Ülkede usta, işçi, zanaatkâr kalmadı, herkes okumuş, herkes memur”
“Ülkede usta, işçi, zanaatkâr kalmadı, herkes okumuş, herkes memur”

“Ülkede usta, işçi, zanaatkâr kalmadı, herkes okumuş, herkes memur”

Zanaatın, üretmenin önemine değinen 90!lık çınar Fikri Atamtürk, günümüzde toplumun üretimden, sanattan koptuğunu, sadece devletten iş bekler olduğunu dile getirip dert yanıyor…

A+A-

Fehime ALASYA

Fikri Atamtürk, evdeki hasır sandalyelerinin tamiratı için komşu dükkâna uğradığı sırada YENİDÜZEN’in objektifine takılıyor.

90’lık çınar Atamtürk, pek dertli… Hem sandalyeleri inceliyor hem de mırıldanıyor, “Devletten hükümetten iş bekler olduk, hiçbir Kıbrıslı aile çocuğunu iş öğrensin diye yollamıyor, okusun diye yolluyor, ülkede usta, işçi, zanaatkâr kalmadı, herkes okumuş, herkes memur, hep tüketiyoruz, hiç üretmiyoruz…” diyor…

 

“Kendime bakmayı seviyorum”

Oldukça bakımlı, hayat dolu ve güler yüzlü olan Atamtürk, sıcakkanlılığıyla dikkat çekiyor…

Polis emeklisi olduğunu anlatan Atamtürk, “Atamtürk ailesi geniş ailedir. 90 yaşındayım, kendime bakmayı seviyorum. Sabah kahvaltı yaptıktan sonra bölgede komşuları ziyarete çıkıyorum, sağa sola bakıp vakit geçiriyorum…” diyerek kısaca kendinden ve orada olma sebebinden söz ediyor.

 

“Hasır sandalyeler daha sıhhatlidir”

“Ben evime plastik sandalye koymadım” diyen Atamtürk, geçmişten günümüze dek hasır sandalye kullandığını anlatıyor. Hasır sandalyelerin sağlık açısından da çok daha güvenilir ve kaliteli olduğuna değinen Atamtürk, “Benim evimdeki sandalyeler en az 30 yıllık sandalyedir. Ben evime plastik sandalye koymadım. Hasır sandalyeler daha sıhhatlidir.

Bir kez tamir ettirdim, onda da yeni gibi oldu, eski olduğunu anlamak mümkün değil…” diyor…  

 

“Herkes evladını bir sanatkâr yanına versin, öğrenmeye, üretmeye teşvik etsin…”

İnsanlarımız, gençlerimiz şimdi hiç üretmiyor, israf ediyor… Herkes evladını bir sanatkâr yanına versin, öğrenmeye, üretmeye teşvik etsin… Zanaat hiçbir zaman kaybolmaz. Devletten hükümetten iş bekler olduk, hiçbir Kıbrıslı aile çocuğunu iş öğrensin diye yollamıyor, okusun diye yolluyor, ülkede usta, işçi, zanaatkâr kalmadı, herkes okumuş, herkes memur, hep tüketiyoruz, hiç üretmiyoruz…

ihtiyar--(1).jpg

ihtiyar--(2).jpg

 

Bu haber toplam 3608 defa okunmuştur