1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "ÜLKEDE TAŞIMA NÜFUS SORUNU VAR"
"ÜLKEDE TAŞIMA NÜFUS SORUNU VAR"

"ÜLKEDE TAŞIMA NÜFUS SORUNU VAR"

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, “Kıbrıs’ın Kuzeyinde Sorun Var Mı?” başlıklı yazılı açıklama yaparak, maddeler halinde 12 sorun sıraladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem,  ülkede hiçbir ekonomik,  sosyal akla uymayan dayatma paketler-politikalar sorunu olduğunu belirtti.

SELMA EYLEM'in açıklaması


1-Bu ülkede sürekli devam eden taşıma nüfus sorunu vardır.

2-Bu ülkede yasaların, Anayasası’nın hiçe sayılması sorunu vardır.

3-Bu ülkede hiçbir ekonomik,  sosyal akla uymayan dayatma paketler-politikalar sorunu vardır.

4-Bu ülkenin kurumlarının yönetimlerine başka ülkenin vatandaşlarının el koyması sorunu vardır.

5- Bu ülkede TC elçiliği eliyle kurdurulan, eylemleri organize edilen vakıf, dernek, parti, sendika, sözde sivil toplum örgütü sorunu vardır.

6-Bu ülkenin toprakları, kurumları, denizleri, dağları yandaş TC sermayesine gazino, otel, üniversite, gece kulübü vs için peşkeş çekilmesi sorunu vardır.

7- Atılan yanlış adımlardan bu ülkenin gençlerinin spor alanlarında Türkiye’de dahi herhangi bir karşılaşma yapamama sorunu vardır.

8- Bu ülkenin hissiyatı, dini, kültürü, toplumsal bekası sürekli tehdit altına sokulmuştur. HASTALIKLI TOPLUM MUAMELESİ görme sorunu vardır.

9- Bu ülkenin ekonomisinin TL kullanımına mahkûm edilmesi, üretiminin yok edilip TC tarafından açık pazara dönüştürülmesi, tek yanlı, ithalatla dayalı hale getirilmesi sorunu vardır.

10- Bu ülkede eğitime ayrılan bütçeyi kitap basılmasını engelleyecek, sınıf, okul yapılmasını engelleyecek şekilde kırparak devletin laik, bilimsel okullarının gelişmesini engelleyen dayatma sorunu vardır.

11- Bu ülkede “talep vardır” denilerek; mahkemelere,  yargıçlara, basına, topluma ideolojik politikaları dayatma, şiddet, güç kullanmaya başlanması sorunu vardır.

12- Kıbrıs Türk Toplumunun eşit, siyasi bir varlık olarak kendi ülkesinde, kendisini yönetme talebini ortaya koyması gereken, ancak toplum hassasiyetine rağmen sürekli  “Kaypak Davranan” siyasi duruş sorunu vardır.

Sendikamız Kıbrıs’ın kuzeyinde sürdürülen asimilasyon, entegrasyon çalışmalarına karşı mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Ancak toplumumuz da kendisine biçileni fark etmeli, tüm dayatmalara ve dönüştürme çalışmalarına duyarsız kalmamalıdır.

Bu haber toplam 7408 defa okunmuştur