1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ülkede ismi çeşitli suçlara karışan İsmet Felek’in ihraç kararı kalktı mı?
Ülkede ismi çeşitli suçlara karışan İsmet Felek’in ihraç kararı kalktı mı?

Ülkede ismi çeşitli suçlara karışan İsmet Felek’in ihraç kararı kalktı mı?

Felek’in ülkeye giriş yasağının kaldırılmadığı söylenmesine rağmen Bakanlar Kurulu sekreterliği, Yenidüzen’in bu yöndeki sorularını yanıtsız bıraktı.

A+A-

Bakanlık Müdürü Amcaoğlu: İhraç kararı kaldırılmadı
Bakanlar Kurulu Sekreterliği: Bu konuda bilgi veremeyeceğiz

Kıbrıs’ın kuzeyinde adı çeşitli suçlara karışan İsmet Felek hakkındaki “ihraç” kararının sessiz sedasız kaldırıldığı iddia edilirken, İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müdürü Hüseyin Amcaoğlu, “Ülkeye giriş yasağı kaldırılmadı” dedi.
3’üncü kez adadan ihraç edilen Felek’in ülkeye giriş yasağının kaldırılmadığı söylenmesine rağmen Bakanlar Kurulu sekreterliği, Yenidüzen’in bu yöndeki sorularını yanıtsız bıraktı.
Başbakanlık Bakanlar Kurulu Sekreterliği görevlilerinin “bu konuda yardımcı olamayacağız, bilgi veremeyeceğiz” şeklindeki açıklaması kafaları karıştırdı.

Hatırlanacağı üzere Felek, Mağusa’da 2015 yılı Ağustos ayında “Felek Grubu” ile “Uçanok Grubu” arasında meydana gelen kavgadan dolayı 2016 yılı Mayıs ayı içerisinde yargılanarak 2 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

 

İlk ihraç 1999 yılında…

 

İsmet Felek ilk kez 1999 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile KKTC’den ihraç edilmiş, 2004 yılında ise KKTC vatandaşı bir bayanla evlenmesi üzerine ülkeye giriş yasağı 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılmıştı.

Türkiye’de işlemiş olduğu bir suçtan dolayı 2010 yılı Temmuz ayında Türkiye’ye iade edilen ve ülkeye giriş yasağı konan İsmet Felek’in eşinin KKTC vatandaşı olması ve ailesinin tümünün KKTC’de olduğu gerekçesiyle 2010 yılı Aralık ayında Bakanlar Kurulu kararı ile tekrardan ülkeye giriş yasağı kaldırılmıştı.

Felek, Nisan 2017’de Türkiye’ye yeniden ihraç edilmişti.

Bu haber toplam 10010 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler