1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UKÜ’nün ‘Yeni Yetenekleri’ fotoğraflarını sergiledi
UKÜ’nün ‘Yeni Yetenekleri’ fotoğraflarını sergiledi

UKÜ’nün ‘Yeni Yetenekleri’ fotoğraflarını sergiledi

UKÜ İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından Fotoğrafçılık dersi kapsamında “Yeni Yetenekler Fotoğraf Sergisi” düzenlendi.

A+A-

 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından Fotoğrafçılık dersi kapsamında “Yeni Yetenekler Fotoğraf Sergisi” düzenlendi.

Prof. Dr. Nadiri açılış konuşmasında çalışmanın sadece bir dersin içeriği değil, aynı zamanda öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesi açısından çok faydalı olduğunu belirterek, serginin geleneksel hale gelişinin eğitim-öğretim devamlığı açısından önemli olduğunu kaydetti. Sergilenmeye hak kazanan fotoğrafların üniversitenin web sitesinde yer alacağını ifade eden Prof. Dr. Nadiri, her yıl eklenecek yeni fotoğraflar ile bu sürekliliğin sağlanarak sergi katılımcıları açısından önemli bir anı değeri olacağını dile getirdi. Katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu aktaran Nadiri, serginin açılması için büyük uğraşlar veren Doç. Dr. Metin Çolak’a ve fotoğrafları sergilenen öğrencilere teşekkür etti.

İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Çolak ise bu yıl serbest bir tema üzerinde çalıştıklarını belirterek, dönem boyunca Kuzey Kıbrıs’ın çeşitli yerlerine fotoğraf gezileri düzenlediklerini kaydetti. Sergide yer alan fotoğrafların büyük çoğunluğunun bu gezilerde çekilen fotoğraflardan oluştuğunun aktaran Doç. Dr. Çolak, bu yıl 5’incisinin düzenlendiği sergide, 90’ın üzerinde fotoğrafın yer aldığını ifade etti. Çolak, fotoğraf gezileri ve dersler kapsamında temel olarak başarılı bir fotoğrafın nasıl çekileceğini incelediklerini aktardı.

Doç. Dr. Metin Çolak, yeni yetenekleri keşfetmek, fotoğrafa ilgiyi teşvik etmek için bu tür sergilerin son derece önemli olduğunun altını çizerek, fotoğraf sanatı açısından gelecek vadeden öğrencilerin sergiyle birlikte fotoğraf sanatına ilk ciddi adımlarını attıklarını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2614 defa okunmuştur
Etiketler : ,