1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UKÜ’de, 924 öğrenci ‘Beyaz Önlük’ giydi
UKÜ’de, 924 öğrenci ‘Beyaz Önlük’ giydi

UKÜ’de, 924 öğrenci ‘Beyaz Önlük’ giydi

UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi lisans programından 412, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu’ndan ise toplam 924 öğrenci beyaz önlük giydi.

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi lisans programından 412, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu’ndan ise toplam 924 öğrenci beyaz önlük giydi.

Beyaz Önlük Giyme Töreni kapsamında konuşan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, üniversite olarak son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlarla birlikte, içinde bulunulan coğrafyanın sağlık eğitimi merkezlerinden biri haline geldiklerini kaydetti. Nadiri, ön lisans, lisans ve yüksek lisans programları yanı sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin önümüzdeki akademik yıl itibarıyla doktora programı açma yönünde çalışmaları bulunduğunu da aktaran Nadiri, KKTC makamları tarafından gerekli değerlendirmeleri yaptığını ve UKÜ Tıp Fakültesi’nin kurulmasına onay verildiğini açıkladı. Nadiri, “Tıp Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı itibarıyla ilk öğrencilerin kabul etmeye başlayacak” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feray Gökdoğan, “UKÜ Sağlık Bilimleri, hem KKTC hem de diğer ülkelerde saygın eğitim kurumları arasında yerini almıştır. Bünyesinde barındırdığı her bir bölüm ve programın referans birim olarak anılacağı iddiasını taşıyoruz” ifadelerini kullandı. Gökdoğan, öğrencilerinin nitelikli sağlık profesyoneli olmak için ilk gününden itibaren azimle çalışacaklarından kuşkusu olmadığını belirterek, ileri düzeyde bilgi ve mesleki beceriler edinmelerini ve sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip etmeleri durumunda en üst düzeyde gelişeceklerine yürekten inandığını kaydetti. 

Hemşirelik Bölümü öğrencisi Rabiya Günnaz Kuşak, alanda en iyisi olabilmek, sağlık sorunları yaşayanları yeniden sağlıklı bireylere dönüştürebilmek için güçlü bir mesleki donanım gerektiğini kaydetti. Beyaz renginin saflığın, barışın ve yeni başlangıçların simgesi olduğunu ifade eden Kuşak, bu nedenle beyaz önlüğün sağlık kuruluşlarında bir simge olduğunu belirtti.

 

 

 

Bu haber toplam 1851 defa okunmuştur
Etiketler :