1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UKÜ’de “Turizm Girişimciliği” Konuşuldu
UKÜ’de “Turizm Girişimciliği” Konuşuldu

UKÜ’de “Turizm Girişimciliği” Konuşuldu

Exotic Hotel ve Spa Genel Müdürü Hüseyin Mirillo, turizm sektörünün lokomotif bir sektör olduğunu ve diğer sektörlerin büyümesiyle istihdam yaratması için önemli katkılar sunduğunu kaydetti.

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “Turizm Girişimciliği” konulu seminerde konuşan Exotic Hotel ve Spa Genel Müdürü Hüseyin Mirillo, turizm sektörünün lokomotif bir sektör olduğunu ve diğer sektörlerin büyümesiyle istihdam yaratması için önemli katkılar sunduğunu kaydetti.

KKTC’de turizm profesyonelliği konusuna değinen Hüseyin Mirillo, turizm sektörünün KKTC, Türkiye ve dünya ekonomisine faydaları hakkında bilgi verdi. Turizm sektöründe iyi bir yönetici olabilmek için sektörün her basamağında çalışılması gerektiğini belirten Mirillo, öğrencilere mezun olmadan önce yarı zamanlı işlerde meslek hayatına atılıp, deneyim elde etmeleri önerisinde bulundu. Mirillo, başta turizm sektörü olmak üzere her alanda başarılı olmak için çalışmanın yanında fark yaratmanın da önemli olduğunu ifade ederek, dünyayı görüp tanımanın turizm öğrencileri için son derece yararlı olacağını kaydetti.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Shiva İlkhanizadeh, öğrencilerin iş alanlarındaki pratik iş bilgilerini arttırmak için böylesi bir etkinlik düzenlediklerine dikkat çekerek, bu sayede öğrencilerin sektör hakkında bilgi sahibi olduklarını ve kişisel yetileri ile cesaretlerini arttırdıklarını kaydetti.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminer, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ’ın, Exotic Hotel ve Spa Genel Müdürü Hüseyin Mirillo’ya teşekkür belgesinin takdimi ile son buldu.

 

Bu haber toplam 1540 defa okunmuştur
Etiketler :