1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UKÜ’de Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Ön Lisans Programı açıldı
UKÜ’de Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Ön Lisans Programı açıldı

UKÜ’de Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Ön Lisans Programı açıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Ön lisans Programı” açıldı.

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Ön lisans Programı” açıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feray Gökdoğan, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Ön lisans Programı’nın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından onaylandığını belirterek, 2018-2019 Akademik Yılı güz döneminden itibaren öğrenci alımına başlayacağını kaydetti.

Gökdoğan, öğrencilerin profesyonel destekli, uygulama laboratuvarlarında pratik ve yoğun uygulamalı dersler alacaklarını kaydetti. Eğitim kapsamında 21 iş günü zorunlu yaz stajının bulunduğunu da aktaran Gökdoğan, UKÜ’nün anlaşmalı olduğu KKTC’deki devlet hastanelerinde uygulamalarını yapabileceklerini de belirtti.

Prof. Dr. Gökdoğan, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı’ndan mezun olacak öğrencilerin kamu ve özel sağlık kuruluşlarında “Tıbbi Laboratuvar Teknikeri” unvanı ile çalışabileceklerini bildirdi. Gökdoğan, mezunların Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız tedavi kurumlarının Biyokimya, Mikrobiyoloji, Histoloji, Hematoloji, Seroloji, Patoloji, Parazitoloji, Nörofizyoloji, Odyometri laboratuvarları, Tüp Bebek Merkezleri ve Kan Merkezleri’nde kolaylıkla iş bulabileceklerini kaydetti.

Ayrıca ilaç firmalarının ve gıda sektörünün mikrobiyoloji araştırma birimlerinde de çalışabileceklerini aktaran Prof. Dr. Feray Gökdoğan, üniversitelerin araştırma birimlerinde de tekniker olarak görev alabileceklerini ifade etti.

 

 

 

 

Bu haber toplam 2610 defa okunmuştur
Etiketler :