1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UKÜ’de “Doku Yenilemede Kontrol Mühendisliği İlkeleri” tartışıldı
UKÜ’de “Doku Yenilemede Kontrol Mühendisliği İlkeleri” tartışıldı

UKÜ’de “Doku Yenilemede Kontrol Mühendisliği İlkeleri” tartışıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından “Doku Yenilemede Kontrol Mühendisliği İlkeleri” semineri düzenlendi.

A+A-

 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Doku Yenilemede Kontrol Mühendisliği İlkeleri” semineri düzenlendi.

Düzenlenen seminerde konuşmacı olarak yer alan Fredonia State University of New York Öğretim Üyesi Dr. Gentian Buzi, günümüzde çok büyük önem kazanan tıp ve biyoteknoloji gibi teorik ile uygulamalı birçok alanda yapılan deneysel gözlemlerin altında yatan prensipleri açıkladı. Dr. Buzi, öğrencilere kontrol mühendisliği araçlarının kullanım amacını ve işleyişini örneklerle aktardı.

Kontrol Mühendisliği hakkında bilgi veren Dr. Gentian Buzi, bir sistemi kontrol algoritmalarıyla istenilen duruma yönlendirerek, tüm endüstriyel üretim sistemlerinin istenilen biçimde çalışmasını sağlayan bir bilim dalı olduğunu açıkladı. Dr. Buzi, öğrencilere otomasyon, robotik, hücre ve doku yenileme gibi alanlarda yapılan araştırmalardan da bilgiler verdi.

Fredonia State University of New York Öğretim Üyesi Dr. Gentian Buzi, hücre devamlılığı geri bildirim kontrol mekanizmasının, doku, organ büyümesi ve bazı durumlarda rejenerasyonunda çok önemli bir rol oynadığını da kaydetti. Buzi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Biyomühendislik Programı öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte, kontrol teorisinin temel prensipleri ve bunların doku ile organ rejenerasyonu için kullanım amacına da değindi.

Bu haber toplam 1732 defa okunmuştur
Etiketler :