1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UKÜ’de “Çizgi Film ve Animasyon Bölümü” açılıyor
UKÜ’de “Çizgi Film ve Animasyon Bölümü” açılıyor

UKÜ’de “Çizgi Film ve Animasyon Bölümü” açılıyor

UKÜ İletişim Fakültesi bünyesinde 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde Türkçe eğitim-öğretim dilinde Çizgi Film ve Animasyon Bölümü açılıyor.

A+A-

 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde Türkçe eğitim-öğretim dilinde Çizgi Film ve Animasyon Bölümü açılıyor.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Seçim, günümüz teknolojisinin gelişmesi ve yaygınlaşması ile birlikte Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nün popüler hale geldiğini kaydetti. Animasyonun, dijital teknolojilerin kullanılması ile gerçekleştirilen manipülasyonlarla elde edildiğini belirten Prof. Dr. Seçim, çizgi filmin ise bu sürecin sinematografik boyutu olduğuna dikkat çekti. Seçim, bölümün açılması için gerekli onayların YÖK ve YÖDAK tarafından alındığını ve 40 kişilik bir kontenjanla yeni dönemde eğitim-öğretime başlayacaklarını ifade etti.

Prof. Dr. Hikmet Seçim, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nden mezun olacak öğrencilerin oldukça geniş bir yelpazede kariyer alanları bulunduğuna işaret ederek, mezuniyet sonrası film yapım şirketlerinde, animasyon stüdyolarında ve reklam ajanslarında animasyon tasarımlarıyla ilgili çalışma yapabileceklerini aktardı.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü kapsamında sanat eğitimi, eskiz teknikleri, iki ve üç boyutlu animasyon, ses, sahne ve haraketli yazı, görüntü tasarımı gibi derslerin öğretileceğini dile getiren Prof. Dr. Seçim, ilk yıllarda öğrencilerin çizgi film ve animasyon bilgi becerilerinin geliştirileceğini, sonraki yıllarda ise kuramsal, arka planda da teknik becerinin verileceğini kaydetti.

Öğrencilerin konvensiyonel iletişim araçları hakkında bilgi sahibi olacaklarını bildiren Seçim, bir üst aşama olarak bu araçların çizgi filmlerin içerisinde nasıl kullanacakları konusunu da irdeleyeceklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Hikmet Seçim, ayrılan bu kontenjan ile başta UKÜ’nün, sonrasında ise İletişim Fakültesi’nin ve bölümün altyapısının ne kadar takdir topladığının önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 1936 defa okunmuştur
Etiketler :