1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UKÜ’de Bora Liman dönemi
 UKÜ’de Bora Liman dönemi

UKÜ’de Bora Liman dönemi

Hentbol Ligleri’nde mücadele eden UKÜ’de Harika Kıral’ın kariyerine nokta koymasının ardından yeni bir yapılanmaya gidildi.

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

Hentbol Erkekler Ligleri’nde mücadele eden Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Harika Kıral’ın kariyerine nokta koymasının ardından antrenörlüğe ülkenin deneyimli hentbolcularından Bora Liman’ı getirdi. Genç çalıştırıcı ile anlaşmaya varan UKÜ önümüzdeki günlerde Bora Liman ile resmi sözleşme imzalayacak.

Büyükler ve Gençler Liman’ın
Son olarak Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nde forma giyen Bora Liman aktif hentbol kariyerini de UKÜ’de sürdürecek. Oyuncu-antrenör olarak görev yapması beklenen genç çalıştırıcının Harika Kıral’ın bıraktığı Büyük Erkekler ve Genç Erkekler takımlarının başında olacağı öğrenildi. Yeni bir yapılanmaya gitmesi beklenen UKÜ’de Büyük Kadın ve Genç Kadın takımlarının başında ise Tarkan Kayaş görevini sürdürecek. UKÜ’de Spor Koordinatörlüğü görevinde de bulunan Tarkan Kayaş’ın Bora Liman ile görüştüğü ve Liman ile anlaşmaya vardığı öğrenildi.

Yıldızlar Muhammet Bor’a emanet
Öte yandan Yıldız Kadın ve Yıldız Erkek takımlarında da yeni bir yapılanmaya giden UKÜ takımı bu bölgede Onur Yüksel’in Türkiye’ye gitmesinden sonra Muhammet Ömer Bor’dan yararlanacak. Hentbola bir yıl ara veren Muhammet bu sezon yeniden Büyük Erkekler’de forma giymesinin yanı sıra Yıldız Kadın ve Yıldız Erkek takımlarının antrenörlüğünü de üstlenecek. Muhammet’in ayrıca Genç Erkek ve Genç Kadın takımlarında da Kayaş ve Liman’ın yardımcılığını yapacağı öğrenildi.

Liman: “Elimizden geleni yapacağız”
Söz konusu transferle ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan UKÜ’nün yeni antrenörü Bora Liman, UKÜ ile söz kestiklerini doğruladı. Bundan böyle UKÜ’nün başarısı için mücadele edeceklerini ifade eden Liman, ilk antrenörlük deneyiminden alnının akıyla çıkmayı hedefliyor. UKÜ takımında Harika Kıral gibi bir değerin yerini doldurmanın çok zor olduğunu ancak ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Bora Liman ilerleyen günlerde resmi imzaların atılacağını aktardı.

Kayaş: “Liman çok saygın ve örnek bir karakter”
UKÜ Spor Koordinatörü Tarkan Kayaş ise Bora Liman’ı uzun yıllardır çok yakından tanıdığını ve birlikte uzun bir süre hentbol oynadıklarını kaydetti. Bora Liman’ın hentbol camiasında saygın ve örnek bir karakter olduğunun altını çizen Kayaş, böyle bir karakterin UKÜ’de olmasının çok büyük şans olacağını aktardı. Liman’ın hentbolculuk döneminde yakaladığı başarıları antrenörlükte de yaşayacağına inandığını ifade eden Kayaş, “Bora Liman’a güvenim tamdır. Bundan böyle birlikte çok büyük işlere imza atacağız.”dedi.

“Kıral’ın boşluğunu dolduramayız”
Takımdan ayrılan ve hentbol kariyerine nokta koyan efsanevi antrenör Harika Kıral ile ilgili de konuşan Kayaş, kimsenin Kıral’ın boşluğunu dolduramayacağını ifade etti. “Biz onun boşluğunu dolduramayız. Ancak onun yolundan ilerliyoruz ve ilerlemeye de devam edeceğiz.”dedi. Gerek kendisinin gerekse de Bora Liman’ın Harika Kıral’ın ilkeleriyle büyüdüğünü ifade eden Kayaş, “Kariyerimiz boyunca da onun izinden gideceğiz. Bu bir bayrak yarışı. Hocamız bayrağı bize emanet etti.”dedi. Ömer Bor.

Bu haber toplam 3545 defa okunmuştur