1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UKÜ’de “Bilimsel Dergilerde Basım Yapabilmenin Adımları Nelerdir?” semineri düzenlendi
UKÜ’de “Bilimsel Dergilerde Basım Yapabilmenin Adımları Nelerdir?” semineri düzenlendi

UKÜ’de “Bilimsel Dergilerde Basım Yapabilmenin Adımları Nelerdir?” semineri düzenlendi

UKÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Araştırma Enstitüsü tarafından bilimsel dergilerde yayın yapılırken uygulanacak yöntemler hakkında seminer düzenlendi.

A+A-

 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Araştırma Enstitüsü tarafından bilimsel dergilerde yayın yapılırken uygulanacak yöntemler hakkında seminer düzenlendi.

Lisansüstü öğrencilerine yönelik olan seminere konuşmacı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Georgiana Karadaş ve Uzman Kemal Soyer yer aldı.

İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Georgiana Karadaş, bir makale yazarken hangi adımların izlenmesi ve yazılan makalenin yayınlanması için neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler vererek, araştırma metotları hakkında bilgi verdi. Yazarın hazırladığı akademik yazının ilk önce hangi dergiye göndereceğinin belirlemesi gerektiğini aktaran Yrd. Doç. Dr. Karadaş, yazılan makalenin hedefi ile gönderileceği derginin hedefinin uyumlu olması gerektiğini kaydetti. Akademik yazımda nicel ve nitel yöntemler hakkında konuşan Karadaş, ayrıca sıklıkla yapılan akademik dil yazımı hatalarına da değinerek, dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Uzman Kemal Soyer ise akademik yayın öncesi yazım hakkında öğrencilere makale, tez veya akademik yazı yazarken nasıl bir düşünce yapısına bürünmeleri, akademik yazım becerileri, okuma becerileri ve kaynak seçiminde nelere özen gösterilmesi gerektiğini açıkladı. Soyer, akademik yazılarda yapılan intihalin önemine de değinerek, alıntılama ve referanslama türleri hakkında da öğrencileri bilgilendirdi. Kemal Soyer, İngilizce akademik yazım püf noktalarını ve kullanabilecekleri teknolojik uygulamalar (dropbox (elektronik usb), citethisforme.com, refworks, mendeley ve googlescholar) ile referanslama hakkında bilgi verdi.

Bu haber toplam 1969 defa okunmuştur
Etiketler :