1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UKÜ ve Yükseliş galip
UKÜ ve Yükseliş galip

UKÜ ve Yükseliş galip

Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde heyecan geçtiğimiz gün oynanan maçlarla başladı

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde geçtiğimiz gün oynanan karşılaşmada ligin favorileri arasında yer alan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) karşısında 44-17’lik skorla galip gelerek lige galibiyetle başladı. Günün bir diğer karşılaşmasında ise Yükseliş, Darbaz karşısında sahadan 32-16’lık skorala ayrıldı.

UKÜ rahat kazandı
Atatürk Spor Salonu’nda oynanan UKÜ – MGA karşılaşmasında kendisine göre daha genç bir ekibe sahip olan MGA karşısında çok fazla zorlanmayan UKÜ takımı genç rakibi karşısında farka gitti. Skor yükünün hemen hemen tüm oyunculara dağıldığı maçta iyi bir oyun ortaya koyan UKÜ takımı şampiyonluk yarışı içerisinde olacağının sinyallerini verdi. Özellikle Kemal Topaloğlu’nun bulduğu gollerle farkı açmayı başaran UKÜ takımında, oynanan iyi oyun gelecek adına ümit verdi.
UKÜ takımında Kemal Topaloğlu karşılaşmada kaydettiği 8 golle maçın en skorer oyuncusu olurken Erdi Cingöz 6 golle skora katkı koydu.  Arda Kansu ve Ahmed Elkha Teeb de 5’er golle galibiyette önemli rol oynadı.  MGA’da isae takımın en skorer oyuncusu Hürkan Ceylanlı oldu.

Yükseliş gözünü Büyükler Ligi’ne dikti
Günün bir diğer karşılaşması da yine Atatürk Spor Salonu’nda oynandı. Yıldız Erkekler ve Genç Erkekler Ligi’ni şampiyon tamamladıktan sonra gözünü Büyük Erkekler Ligi’ne de diken Yükseliş takımı ilk maçını kayıpsız atlattı. Darbaz karşısında fazla zorlanmayan Yükseliş, rakibini 32-16’lık skorala geçmeyi başardı.
Yükseliş takımında 6’şar gol kaydeden Erhan Ballı ve Faik Özcoşkun galibiyette önemli rol oynarken maçın da en skorer isimleri olmayı başardı. İkilinin yanı sıra, Ahmet Öksüzoğlu ve Fırat Sönmezer attıkları 4’er golle skora katkı sağladı.

Yarın 4 maç var
Öte yandan Hentbol Büyükler Ligi’nde yarın 4 karşılaşma oynanacak. Birbirinden zorlu karşılaşmaların oynanacağı günde Büyük Erkekler Ligi’nde Atatürk Spor Salonu’nda YDÜ ile DAÜ karşılaşacak. Büyük Erkekler Ligi’nde bir diğer karşılaşma ise Beşparmak ile Korkuteli arasında olacak. Bu maçın nerede oynanacağı belirsizliğini koruyor.
  Erkekler Ligi’nin yanı sıra Büyük Kadınlar Ligi’nde de yarın çok önemli 2 karşılaşma oynanacak. Ligin iki şampiyonluk adayı DAÜ ile YDÜ kozlarını Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda paylaşacak. Karşılaşma 19.30’da başlayacak. Büyük Kadınlar Ligi’nde bir diğer karşılaşma ise saat 19.00’da Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanacak. Bu maçta Esentepe ile UKÜ takımları karşı karşıya gelecek.

----------------------------------------------------

MGA 17-44 UKÜ
Yer: Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Halim Güdenoğlu, Tolga Kınacı
MGA: Hüiseyin Yazlık, Hürkan Ceylanlı (6), Hüseyin Öztürk (1), Fatih Çevik, Cafer Karamansoylu (3), İbrahim Cavit (1), Remzi Rıylı (5),  Hakan Ceylanlı (1), Alperen Acu, Dennis Hudecek, Tolga Yılmaz
UKÜ: Ahmed Elkha Teeb (5), Cihan Özkan Talaş (1), Seyit Dereboylular (3), Veli Ardıç (4), Erdi Cingöz (6), Tuğberk Yiğitcan (2), Hasan Kutay, Kemal Topaloğlu (8), Vurkan Asal (1), Celal Morgilili (3), İbrahim Öksüzoğulları (2), Tansu Kofalı, Şemsi Yıldırım, Sezer Saymaz (4), Arda Kansu (5), Ersen Bakay (1)

---------------------------------------------------

Darbaz 16-32 Yükseliş
Yer: Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Murat Özyay, Varol Baykara
Darbaz: Ali Balcı, Lisani Zorba (2), Kanı Aldağ (2), Koray Dalbazer, Salih Tumay (2), Hüseyin Mişon (2), Musap Özcan (5), Buğra Bozcan (3), Emre Güney, Erdoğan Özenen, Görkem Darbaz,  Mehmet Artemel, Özgür Erkök, Vural Beyaz
Yükseliş: Enç Bodamyalızade, Berkman Ayalılar, Fırat Sönmezer (4), Berkem Nurdal (3), Alp İnan (3), Erhan Ballı (6), Sami Jacob, Özkan Özanalp (3), Hüseyin Can Tavzar, Görkem Nurdal (3), Haldun Göksu, Faik Özcoşkun (6), Ahmet Öksüzoğlu (4), Mehmet Karlıtaş, Görkem Dağda

Bu haber toplam 1722 defa okunmuştur