1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UKÜ ve MGA’nın zirve yürüyüşü
UKÜ ve MGA’nın zirve yürüyüşü

UKÜ ve MGA’nın zirve yürüyüşü

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi rakibi Darbaz’ı 30-14 mağlup ederek 3’te 3 yaptı ve zirvedeki yerini korudu.

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Genç Erkekler Hentbol Ligi’nde 3.hafta geride kaldı. Geçtiğimiz gün oynanan karşılaşmada ligin favori ekibi Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) rakibi Darbaz’ı 30-14 mağlup ederek 3’te 3 yaptı ve zirvedeki yerini korudu. 3.haftanın bir diğer maçında Mağusa Gelişim Akademisi (MGA), Herkes İçin Spor Derneği’ni (HİSDER) 51-17 ile geçti ve UKÜ’yü takibini sürdürdü.

Harika Kıral etkisi
Karşılaşmaya tutuk başlayan ve özellikle savunmadaki durgun oyunuyla bekleneni veremeyen UKÜ rakibi karşısında çok pozisyon verdi. İlk yarıda hücumda etkisiz bir oyun çıkaran UKÜ, pozisyon üretmekte zorlandı. Ancak ikinci yarıda antrenör Harika Kıral’ın direktifleriyle kendine gelen ve rakibi karşısında daha etkili bir oyun çıkaran ev sahibi ekip karşılaşmayı 30-14 galip ayrıldı.

Şemsi ve Cihan sazı eline aldı
Karşılaşmanın ikinci devresinde takımın en etkili oyuncuları Şemsi Yıldırım ve Cihan Özkan Talaş’ın daha fazla sorumluluk alarak rakibin üzerine gitmelerinin faydasını gören UKÜ, ikinci yarıda rahat bir oyunla maçı kazanmasını bildi. Karşılaşmada 13 gol atan Şemsi Yıldırım’ın yanı sıra Cihan Özkan Talaş da 10 gol kaydederek skora büyük katkı sağladı. UKÜ’de kaleci Emrullah Uçar da oyunun kritik dakikalarında yaptığı kurtarışlarla maça damga vuran isimler arasında yer aldı. Darbaz’da ise takımın en skorer oyuncusu attığı 9 golle Emre Uyanıktürk oldu.

MGA, HİSDER’i rahat geçti
Genç Erkekler Hentbol Ligi’nde 3.haftanın ilk maçında Yükseliş takımı, Yakın Doğu Üniversitesi’ni 32-26 mağlup etmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz gün MAGEM Arena’da oynanan karşılaşmada Mağusa Gelişim Akademisi (MGA), HİSDER karşısında 51-17’lik rahat bir galibiyet elde ederek lider UKÜ’yü takibini sürdürdü. MGA aldığı galibiyetle Yükseliş’in averajla üzerine çıkarak puan tablosunda 2.sıraya yerleşti.

4.hafta heyecanı bugün başlıyor
Genç Erkekler Hentbol Ligi’nin 4.haftası bugün oynanacak 2 karşılaşma ile devam edecek. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak olan karşılaşmada Yakın Doğu Üniversitesi ile Mağusa Gelişim Akademisi karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmanın ardından ise aynı salonda saat 19.30’da başlayacak maçta Darbaz ile Yükseliş takımları karşılaşacak. Ligde 4.haftanın kapanış maçı ise yarın HİSDER ile UKÜ arasında oynanacak. İskele Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 19.00’da başlayacak.

Bu haber toplam 1683 defa okunmuştur