1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UKÜ öğrencileri Hackaton’da ikinci geldi
UKÜ öğrencileri Hackaton’da ikinci geldi

UKÜ öğrencileri Hackaton’da ikinci geldi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri ODTÜ KKK’de düzenlenen Hackaton yarışmasında ikinci gelerek önemli bir başarıya imza attı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenen yarışmada UKÜ’nün önemli bir başarı elde etmesinin tesadüf olmadığını söyleyen Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Devrim Seral, yarışmanın kalabalık takımlar halinde, sınırlı bir zaman diliminde bilgisayar programlama  ve benzeri bir faaliyetin ürününü çıkarmaya yönelik bir etkinlik olduğunu aktardı. Yrd. Doç. Dr. Devrim Seral, 5 üniversiteden toplam 12 takımın katıldığı ODTÜ KKK’de düzenlenen yarışmada UKÜ’den 2 ayrı takımla yer aldıkları bilgisini paylaştı. Hackaton etkinliğinin 48 saat süren bir etkinlik olduğunu belirten Seral etkinliğin temasının ise “Nesnelerin İnterneti” (IOT) üzerine kurulu olduğunu söyledi. 

Yarışmada verilen süre sonrasında 12 takım içerisinden sadece 6 takımın sunum yapmaya hak kazandığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Seral, UKÜ’den katılan Yasser El-Kabbout, Abdallah Fahmi- Naser ve Philip Kyeswa’den oluşan ACCI-TEL adlı takımın temasının “Trafik kazalarını algılayarak otomatik yardım yönlendirme sistemi” olduğunu ve bu takımın yarışma sonunda ikincilik elde ettiğini açıkladı.

Seral elde edilen bu başarının tesadüf sonucu değil UKÜ’de verilen eğitim kalitesinin tescili olduğunu vurgulayarak söz konusu başarının diğer öğrencileri de teşvik edeceğini ifade etti. Fakülte bünyesinde eğitim veren hali hazırda 3 bölümün Türkiye’de Mühendislik Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği  “MÜDEK”  tarafından denetlenerek akredite edildiğini anımsatan Devrim Seral bunların arasında Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümleri’nin yer aldığını ve Hackaton yarışmasında 2. gelen takım üyelerinin de bu iki bölümün öğrencileri olduğunu aktardı.

Bu haber toplam 3581 defa okunmuştur