1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UKÜ finalde
 UKÜ finalde

UKÜ finalde

Hentbol Erkekler Ligi’nde UKÜ, DAÜ’yü mağlup ederek adını finale yazdırdı ve YDÜ’nün rakibi oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyük Erkekler Ligi’nde play-off yarı final serisinin ikinci maçında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) karşı karşıya geldi. İlk maçı Mağusa’da kazanan UKÜ takımı, CIU Arena’da oynanan karşılaşmada çok zorlanmasına rağmen rakibini 28-25 mağlup ederek adını finale yazdırdı. UKÜ finalde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile karşı karşıya gelecek.

UKÜ maçı son 2 dakikada kopardı
Karşılaşmaya çok kötü başlayan UKÜ takımı savunmada ciddi sorunlar yaşadı. UKÜ’nün hatalarından iyi yararlanan DAÜ takımı hızlı hücumlarla arka arkaya goller buldu ve maça hızlı başladı. Ancak toparlanan UKÜ takımı ilk devrenin ortalarında dengeyi kurmayı başardı. İlk devresi kıran kırana geçen karşılaşmada devre 14-13 UKÜ üstünlüğünde tamamlandı. İkinci devrede de dengede geçen ve nefesleri kesen karşılaşmada son dakikalara kadar müthiş bir mücadele yaşandı.  Maçın son 2 dakikasına da eşitlikle girilirken bu dakikadan sonra maçı koparan UKÜ takımı karşılaşmadan 28-25’lik üstünlükle ayrıldı ve seride durumu 2-0 yaparak adını YDÜ’nün ardından finale yazdıran ekip oldu.

Kritik goller takımı ateşledi
DAÜ takımının oyuncuları Samet Kösetürk ve Bekir İpekşen’in 8  golle maçın en skorer olduğu maçta iki oyuncunun skorerliği galibiyet için yeterli olmadı. UKÜ takımında ise vatani görevi dolayısıyla çok fazla idman yapma şansı bulamayan Veli Ardıç karşılaşmada 6 gol kaydederek takımı adına en skorer oyuncu olud. UKÜ’nün yıldız oyuncusu Çağrı Kıral da karşılaşmada kaydettiği 5 golle galibiyette önemli rol oynadı. UKÜ’de özellikle Veli Ardıç, Vuralcan Asal, Çağrı Kıral ve Tuğberk Yiğitcan’ın kritik dakikalarda kaydettikleri goller takımı ateşledi.

Finalin adı: YDÜ-UKÜ
Yakın Doğu Üniversitesi ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi arasında oynanacak müthiş finalin önümüzdeki hafta oynanması bekleniyor. KKTC Hentbol Federasyonu’nun final karşılaşmalarının tarihlerini önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. Büyük Erkekler Ligi’nde final 3 maç üzerinden oynanacak ve 2 maçı kazanan takım sezonu şampiyon olarak tamamlayacak.

------------------------------------------------------------------------

Salon: CIU Arena
Hakemler: Varol Baykara, Murat Özyay
UKÜ: Gürkan Birer, Cihan Talaş (1), Veli Ardıç (6), Erdi Cingöz, Tuğberk Yiğitcan (3), Hasan Kutay (2), Kemal Topaloğlu (2), Çağrı Kıral (5), Vuralcan Asal (4), Celal Morgili (3), İbrahim Öksüzoğluları (2), Tansu Kofalı, Sezer Saymaz, Arda Kansu, Engin Alasya, Ersen Bakay, Antrenör: Harika Kıral
DAÜ:Hüseyin Erişen, Halil Özgen (1), Hüseyin Selvili, Bekir İpekşen (8), Celil Kocatürk (3), Salih Elibol (2), Buğra Erişen, Samet Kösetürk (8), Yunus Çıldan, Doğu Nazif, Yüksel Ayhan, Osman Demiralo, Ahmet Evlat, Mehmet Fegan (3), Antrenör: Bahadır Ayhan
İki dakika cezası alanlar: Tuğberk Yiğitcan, Vuralcan Asal (UKÜ) – Samet Kösetürk, Doğu Nazif (DAÜ)

Bu haber toplam 1744 defa okunmuştur