1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. UKÜ 19. Bahar Şenlikleri sona erdi
UKÜ 19. Bahar Şenlikleri sona erdi

UKÜ 19. Bahar Şenlikleri sona erdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 19. Bahar Şenlikleri sona erdi.

A+A-

 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 19. Bahar Şenlikleri sona erdi.

Telsim Vodafone’un ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Bahar Şenlikleri Lefkoşa Dereboyu’nda kortej yürüyüşü ile başladı. Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, Doç. Dr. Ahmet Adalıer ile Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan’ın yer aldığı kortej yürüyüşüne çok sayıda öğrenci, akademik ve idari personel de katıldı. Yürüyüşte yapılan anonslarla etkinlikler hakkında bilgi verildi ve tüm halk şenliklere davet edildi.

Öğrenciler için turnuvalar düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 19. Bahar Şenlikleri kapsamında öğrenci kulüpleri arasında turnuvalar düzenlendi. CIU Arena’da gerçekleşen Uluslararası Voleybol Kupa Finali’nde Türk öğrenciler ile Zimbabweli öğrenciler kıyasıya rekabet ederken Afrikalı ekip galip gelen taraf oldu. CIU Arena’da düzenlenen Spor Basını ile futbol karşılaşmasında UKÜ 4 farkla mağlup oldu. Bir diğer karşılaşmada ise UKÜ takımı KKTC Meclisi Milletvekilleri takımına karşı top koşturdu. Maçı 6-2’lik skorla kazanan takım Meclis oldu. Dört gün süren turnuvalar sonunda oyunculara madalya ve sponsorlar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

uku.jpg

Bahar Şenlikleri’nde sanatçı yağmuru

Bahar Şenlikleri’nin ilk gününde Rock grubu Manga, ikinci gününde ise Fikri Karayel ve DJ King Josh yer aldı.  Şenliklerin üçüncü gününde Faydee performansı ile göz doldurdu ve izleyenlere eğlenceli saatler yaşattı. 19. Bahar Şenlikleri’nin son gününde Sertap Erener sahne alarak 2003 yılında Eurovision’da Türkiye’ye birincilik kazandıran “Everyway that I can” adlı şarkısını sevenleriyle hep bir ağızdan söyledi. Sanatçı zaman zaman öğrencilerle sohbet ederken espiri yaparak onları eğlendirmeyi de ihmal etmedi.

Ünlü sanatçılara sahne performanslarının ardından UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri tarafından plaket takdim edildi.

Bu haber toplam 3427 defa okunmuştur