1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UFÜ işbirliklerini geliştiriyor
UFÜ işbirliklerini geliştiriyor

UFÜ işbirliklerini geliştiriyor

Uluslararası Final Üniversitesi Azerbaycan üniversiteleri ile işbirliklerini geliştiriyor

A+A-

Uluslararası Final Üniversitesi ile Azerbaycan Üniversiteleri arasında çeşitli protokoller imzalandı. Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi ve Azerbaycan Turizm ve Yönetim Üniversitesi ile kültürel ve eğitim alanlarında işbirliğini içeren protokol imzalanırken, Azerbaycan Turizm ve Yönetim Üniversitesi ile gerçekleştirilen işbirliği protokolü çerçevesinde bu yaz döneminde üniversitenin öğrencilerinin Uluslararası Final Üniversitesi’nde staj yapmasına olanak sağlanıyor.

AZERBAYCAN DEVLET PEDAGOJİ ÜNİVERSİTESİ İLE PROTOKOL

Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu. Rektör Öztoprak’ın gerçekleştirdiği temaslar sırasında çeşitli üniversitelerle de işbirlikleri geliştirildi. Bu çerçevede, Azerbaycan’ın en köklü ve en büyük devlet üniversitelerinden biri olan ve ülkenin tüm öğretmenlerinin yetiştirildiği Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi ile iki üniversitenin işbirliğini içeren bir işbirliği anlaşması imzaladı. Protokole, Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ile Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Caferov imza koydu. Söz konusu protokol, öğrencilerin eğitim ve araştırma amaçlı değişimi, karşılıklı kısa dönem programlar, öğretim ve araştırma için akademik personel değişimi yanında araştırıma projeleri ve yayınlarda işbirliği, ortak seminerler, konferanslar, diğer bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi ve ortak kültürel etkinlikler düzenlenmesini içeriyor.

DOKUZ ÖĞRENCİ KKTC’YE GELECEK

Öte yandan, Azerbaycan’da eğitim veren üniversitelerden biri olan Turizm ve Yönetim Üniversitesi ile de bir işbirliği anlaşması imzalandı. Bu çerçevede, Azerbaycan Turizm ve Yönetim Üniversitesi’nden dokuz öğrenci stajlarını yapmak üzere bu yaz Uluslararası Final Üniversitesi’nin davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelecek.

Bu haber toplam 1930 defa okunmuştur