1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UFÜ ile LAÜ arasında işbirliği protokolü
UFÜ ile LAÜ arasında işbirliği protokolü

UFÜ ile LAÜ arasında işbirliği protokolü

 Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) ile Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

A+A-

 Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) ile Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

UFÜ’den yapılan açıklamaya göre,  iki üniversite arasında akademik ve kültürel alanlarda işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan protokole, UFÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen imza koydu.

Protokol, öğrencilerin eğitim ve araştırma amaçlı değişimi, karşılıklı kısa dönem programlar, öğretim ve araştırma için akademik personel değişimi yanında araştırma projeleri ve yayınlarda işbirliği, ortak seminerler, konferanslar, bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi ve ortak kültürel etkinlikler düzenlenmesini kapsıyor.

Öztoprak: "Sektöre yönelik iyi sonuçlar elde edilecek"

UFÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, üniversitelerin birlikte çalışarak güç birliği yaratacağı ve sektöre yönelik iyi sonuçlar elde edeceğini kaydetti.

LAÜ ile kuruldukları günden bu yana iyi ilişki içerisinde olduklarını ifade eden Öztoprak, işbirliğinin imzalanan protokolle resmiyet kazandığını söyledi.

Yükseköğretim sektörünün ülkedeki önemine işaret eden Öztoprak, üniversitelerin akademik ve toplumsal yükümlülüklerini yerine getirirken, böylesi işbirliklerinin herkesin faydasına olacağını kaydetti.

Yükselen: "akademik konularda iyi bir başlangıç"

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ise UFÜ’nün yeni ve başarılı bir üniversite olduğunu ifade ederek, işbirliğine hazır olduklarını, protokol ile dostluğun daha da pekiştirileceğini söyledi.

Bu haber toplam 2015 defa okunmuştur