1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Ücretsiz Yaratıcı Yazın Atölyeleri başlıyor
Ücretsiz Yaratıcı Yazın Atölyeleri  başlıyor

Ücretsiz Yaratıcı Yazın Atölyeleri başlıyor

“The Socialholic Typewriter” projesi kapsamında ‘Flaş Kurgu’ üzerine, ücretsiz yaratıcı yazın atölye çalışması düzenleniyor.

A+A-


“The Socialholic Typewriter” (Sosyalkolic Daktilo) projesi kapsamında ‘Flaş Kurgu’ üzerine, ücretsiz yaratıcı yazın atölye çalışması düzenleniyor. Atölye çalışması, 6 Aralık günü yine 11:00-13:00 saatleri arasında Lefkoşa’daki Dayanışma Evi’nde (Home for Cooperation) gerçekleşecek ve İngilizce verilecek. 

Ödüllü yazar Maria A. Ioannou tarafından yürütülecek olan atölye çalışmaları, katılımcıları ‘flaş kurgu’, yükselmekte olan ve aşırı özlülüğe dayanan yazın türü ile tanıştırmayı amaçlıyor. Katılımcılar, samimi ve destekleyici bir atmosferde kendi flaş kurgu öykülerini geliştirmek için bir dizi faaliyette bulunacak, ‘tek atımlık edebiyat’ kavramını deneyimleyecek.

Kayıt yaptırmak için www.socialholictypewriter.com. Sitesi ziyaret edilebilir. Kayıtlar 4 Aralık tarihlerine kadar kabul edilecek. Daha fazla bilgi için: info@socialholictypewriter.com adresine e-posta gönderilebilir.

The Socialholic Typewriter projesi hakkında:

‘The Socialholic Typewriter’ projesi, (UNDP tarafından finanse edilen) Mahallae ’nin açtığı‘Common Vision for the Future’ meydan okumasının kazanan fikri olup, mikro-kurgu için ortak öykü anlatma platformu haline gelmeyi hedeflemektedir. Kullanıcılara sanat aracılığıyla işbirliği içerisinde bulunmalarını olanaklı kılacak, Internet ortamındaki interaktif bir yaratıcı yazın aracıdır: öykü anlatmak, sanatı paylaşmak ve diğer katılımcı yazarlarla bağlantı kurmak. Kıbrıs’ta ve Avrupa-Akdeniz bölgesinde farklı toplumlarda yaşayan genç insanları destekleyerek, yaratıcılık ve işbirliği içerisinde özgün anlatımlar ortaya çıkarmayı, öykü anlatma, paylaşma ve algılama şeklimize yenilik getirmeyi amaçlamaktadır.
Proje, Mahallae ile ortaklaşa ve UNDP-Action for Cooperation and Trust desteği ile yürütülmektedir. Daha fazla bilgi için www.socialholictypewriter.com

Destekleyiciler: UNDP USAID, Mahallae, Cyprus Board on Books for Young People (CYBBY).

Bu haber toplam 1622 defa okunmuştur