1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. UCN: Kıbrıslılar resmi siyasetin çok ötesindedir
UCN: Kıbrıslılar resmi siyasetin çok ötesindedir

UCN: Kıbrıslılar resmi siyasetin çok ötesindedir

Unite Cyrus Now Grubu, Cumhurbaşkanı Akıncı’dan bu krizi daha iyi yönetmesini ve geçmişte birçok kez ortaya koymuş olduğu gibi yaratıcı liderlik göstermesini beklediklerini ifade etti...

A+A-

 

Unite Cyrus Now grubu, dün Pile’de gerçekleşen anlamlı spor organizasyonu için Peace and Sport’u, Stelios Vakfı’nı ve en önemlisi, Mağusa Türk Gücü ve Nea Salamis futbol kulüplerini tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’dan bu krizi daha iyi yönetmesini ve geçmişte birçok kez ortaya koymuş olduğu gibi yaratıcı liderlik göstermesini beklediklerini ifade eden grubun açıklaması şöyle:

“Spor, siyasetin kalıplarını aşarak insanların doğrudan kalbine hitap edebilen önemli bir araçtır. Bu güzel günde, farklı siyasi görüşlerden Kıbrıslıların, renkli kıyafetleri ile çocukların, farklı diller konuşan insanların bir araya gelerek sosyalleşmiş ve birlikte keyifli zaman geçirmiş olması bize cesaret vermiştir.

 

Bu organizasyon, Kıbrıslı liderlerin güçlü bir barış ve işbirliği mesajı vermeleri için ideal bir ortamken, maalesef, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’nın, futbol sahasının kendisine  önceden söylenilenin aksine Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin kontrolündeki bölgede olması nedeniyle katılmaktan vazgeçmesi ile siyasi bir krize dönüştü. Dahası, Sayın Akıncı’nın düzenlediği basın toplantısı sırasında kendisini kararından dolayı eleştiren gazetecilere yönelik gergin tavrı konuyu daha da tatsızlaştırdı. Sayın Akıncı herhangi bir eleştiriyi haksız bulsa bile kabul edebilmelidir.

UniteCyprusNow Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğine inanmaktadır. Ayrıca, Kıbrıslıların hayatını on yıllardır mahvetmiş olan statükonun sembolleri ile ilgili resmi pozisyonların ne kadar kalıplaşmış olduğunun farkındadır. Zaten tam da bu nedenle Sayın Akıncı’dan bu krizi daha iyi yönetmesini ve geçmişte birçok kez ortaya koymuş olduğu gibi yaratıcı liderlik göstermesini beklerdik. Diğer yandan, Birleşmiş Milletler’in de bu konuyu ele alış şekli, riskleri önceden görerek hareket etmemesi, ve krizi engellemek adına sorumluluk almaktan kaçınması bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

 

Son olarak, Kıbrıslı Rum yetkililerin, BRT’nin canlı yayın aracını sahaya almayarak Kıbrıslı Türklerin bu özel organizasyonu canlı izleme ve bilgi edinme haklarını ellerinden alması bir diğer hayal kırıklığı olmuştur. Bu basın özgürlüğü adına da vahimdir.

Bu olay, Kıbrıs’ta siyasetin insanlardan ve gerçeklerden ne kadar geride olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kıbrıslılar resmi siyasetin çok ötesindedir. Çağdışı kalmış Kıbrıs sorunu Pile’deki bu güzel organizasyona katılmış yüzlerce Kıbrıslı için anlamsız ve mantıksızdır, dolayısıyla meşruiyet taşımamaktadır.

UniteCyprusNow birleşik ve barış dolu bir gelecek kurmak adına Kıbrıslıların kendi kaderlerini kendi ellerine almaları için daha da fazla çaba ortaya koymak konusunda kararlıdır. Çünkü bugüne kadar defalarca şahit olduğumuz üzere resmi politikalar bu geleceği bize sağlamaktan uzaktır”.

Bu haber toplam 1630 defa okunmuştur