1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Uçak biletine 122 TL vergi!
Uçak biletine 122 TL vergi!

Uçak biletine 122 TL vergi!

Ercan Havaalanı’nın özelleştirilmesinin ardından Hava Limanları Hizmetler ve Limanlar (Ücretleri) Yasası’nda vergilerin dövize endekslenmesi, uçak bileti fiyatlarını da uçurdu.

A+A-

Ayşe GÜLER

Ercan Havaalanı’nın özelleştirilmesinin ardından UBP Hükümeti döneminde yapılan Hava Limanları Hizmetler ve  Limanlar (Ücretleri) Yasası’nda vergilerin dövize endekslenmesi, uçak bileti fiyatlarını da uçurdu.  

Bugün 1 TL’ye bilet alınsa bile uçak bileti fiyatı vergilerle birlikte 122 TL’yi aşıyor.

1 TL’ye Ercan-İstanbul-Ercan uçuşu alan bir vatandaş, Ercan’dan çıkış için 15 Euro Ercan Havaalanı’na hizmet bedeli, 5 TL Değirmenlik Belediyesi’ne katkı payı ödüyor. 

Bununla birlikte İstanbul’dan Ercan Havaalanı uçuşunda ise 15 Euro İstanbul’daki havaalanı işletmecisine vergi ödeyen vatandaşın 1 TL’lik bileti böylece 122 TL’ye ulaşıyor.

YENİDÜZEN, 1 günlük İstanbul, Antalya ve Londra’ya gidiş-geliş uçak biletlerinin fiyatlarını araştırdı. Ortaya çıkan tablo, dudak uçuklattı.

1 TL’ye Ercan-İstanbul-Ercan uçuşu alan bir vatandaş, Ercan’dan çıkış için 15 Euro Ercan Havaalanı’na hizmet bedeli, 5 TL Değirmenlik Belediyesi’ne katkı payı ödüyor. 

Buna göre, 10 Mayıs’ta İstanbul’a gidiş, 11 Mayıs tarihinde de adaya gelmek isteyen yurttaşlar, 453 TL ila 1574 TL arasında değişen uçak bileti fiyatını ödemek zorunda kalacak.

İstanbul’dan sonra en fazla tercih edilen şehirlerarasında yer alan Antalya için de uçak bileti fiyatları dudak uçuklatıyor. Aynı tarihlerde Antalya’ya seyahat etmek isteyen ve bilet almayı son dakikaya bırakanlar, ortalama 540 TL ila 1620 TL’yi gözden çıkaracak.

Bununla birlikte İstanbul’dan Ercan Havaalanı uçuşunda ise 15 Euro İstanbul’daki havaalanı işletmecisine vergi ödeyen vatandaşın 1 TL’lik bileti böylece 122 TL’ye ulaşıyor.

Yalnızca Türkiye’ye gitmek değil, Londra uçak biletleri de cep yakacak. Atlasjet, Pegasus Havayolları ve Türk Hava Yolları’nın (THY) uçuşları incelendiğinde bilet fiyatlarının 904 TL ile 2190 TL arasında değiştiği görülüyor.

 


İstanbul için 1574 TL bilet!

1 günlük gidiş-geliş İstanbul biletlerinin fiyatları ürkütücü boyuta ulaştı.

10 Mayıs’ta İstanbul’a gidiş, 11 Mayıs tarihinde de adaya gelmek isteyen yurttaşlar, 453 TL ila 1574 TL arasında değişen uçak bileti fiyatını ödemek zorunda kalacak.

Havayolları şirketleri incelendiğinde Pegasus ile İstanbul’a gidiş-dönüş bilet almak isteyen yurttaşlar ortalama 453 TL ila 867 TL ödeyecek.

İSTANBUL’A ORTALAMA 453 TL İLA 1574 TL… YENİDÜZEN, 1 günlük İstanbul, Antalya ve Londra’ya gidiş-geliş uçak biletlerinin fiyatlarını araştırdı. Ortaya çıkan tablo, dudak uçuklattı. Buna göre, bugün ve yarın İstanbul’a gidiş dönüş uçak bileti alacak yurttaşlar ortalama 453 TL ila 1574 TL arasında değişen uçak bileti fiyatını ödemek zorunda kalacak.

Türk Hava Yolları ile seyahat etmek isteyenler için 1 günlük uçak bileti fiyatı 486 TL ila 1574 TL arasında değişecek.

Son olarak Atlasjet ile seyahat edenler ise ortalama 498 TL ila 678 TL arasında değişen fiyatı ödemek zorunda kalacak. 

Antalya biletleri de pahalı!

İstanbul’dan sonra en fazla tercih edilen şehirlerarasında yer alan Antalya için de uçak bileti fiyatları dudak uçuklatıyor.

10 Mayıs-11 Mayıs tarihlerinde Antalya’ya seyahat etmek isteyen ve bilet almayı son dakikaya bırakanlar, ortalama 540 TL ila 1620 TL arasında değişen fiyatı ödemek zorunda kalacak.

Bununla birlikte söz konusu tarihlerde Pegasus Havayolları ile Antalya’ya gidiş-geliş uçak bileti satın alanlar, 540 TL ila 819 TL, Atlasjet ile 631 TL ila 697 TL, Türk Hava Yolları ile 777 TL ila 1620 TL’yi gözden çıkaracak.

 


Londra’ya gitmek de cep yakıyor!

Yalnızca Türkiye’ye gitmek değil, Londra uçak biletleri de cep yakıyor.

Atlasjet, Pegasus Havayolları ve Türk Hava Yolları’nın (THY) uçuşları incelendiğinde bilet fiyatlarının 904 TL ile 2190 TL arasında değiştiği görülüyor.

10 Mayıs-11 Mayıs tarihli 1 günlük gidiş-dönüş uçak biletleri için yurttaşın cebinden çıkacak para dudak uçuklatıyor.

Dudak uçuklatan rakamlar…

Yurttaşlar, Pegasus Havayolları ile 10 Mayıs tarihinde Ercan çıkışlı aktarmalı Londra uçuşu için 887 TL ila 2190 TL arasında değişen fiyatları ödemek zorunda kalacak.

Yine 10 Mayıs-11 Mayıs tarihinde Atlasjet Havayolları uçacak olan yurttaşlar aynı uçuş için en düşük 904 TL en yüksek ise 1061 TL’yi cebinden çıkartacak.

ANTALYA VE LONDRA BİLETLERİ DUDAK UÇUKLATIYOR… Aynı tarihlerde uçak bileti almayı son dakikaya bırakan yurttaşlar, Antalya için ortalama 540 TL ila 1620 TL ödeyecek, Londra’yı tercih etmesi halinde ise ortalama 904 TL ile 2190 TL’yi cebinden çıkaracak

Türk Hava Yolları’nda söz konusu tarihler için ödenecek tek fiyat 438 Euro yani 1703 TL olarak belirlendi.

Kıbrıs’ın güneyinde neredeyse yarı yarıya fark…

Kıbrıs’ın güneyinden Larnaka’dan Londra’ya direk uçmak isteyenler ise ortalama 425 TL ila 1247 TL arasında değişen uçak bileti fiyatı ödemek zorunda kalacak.

Ercan aktarmalı uçuşları göz önünde bulundurulduğunda, Kıbrıs’ın kuzeyinden uçmak yurttaş için ‘daha uyguna’ gelecek.

Bu haber toplam 9084 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler