1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uçağın kargosunda uyudu, acil iniş yaptırdı
Uçağın kargosunda uyudu, acil iniş yaptırdı

Uçağın kargosunda uyudu, acil iniş yaptırdı

ABD'de Alaska Havayolları'na ait uçak, kargodan gelen sesler üzerine geri dönerek acil iniş yaptı. Kargo kapakları açıldığında bir çalışanın kargo bölümünde sıkışıp kaldığı anlaşıldı. Kargo işçisi yükleme sırasında uyuyakalmıştı.

A+A-

Alaska Havayolları'na ait bir uçak, Seattle Havaalanı'ndan havalandıktan kısa süre sonra geri dönerek acil iniş yaptı. Pazartesi günü yaşanan olayda, bir çalışanın uçağın korgo bölümünde uyuyakaldığı anlaşıldı.

NTV 'de yer alan habere göre, Seattle Tacoma Uluslararası Havaalanı'ndan saat 2.39 gibi havalanan uçakta, 14 dakika sonra kaptan ve yolcular bağırma ve vurma sesleri duydu. Pilot bu garip durum üzerine geri dönerek acil iniş yaptı. Uçak iniş yaptıktan sonra kargo bölümünde bir kişi bulundu. Çalışanın diğer bölmelere göre daha sıcak olan ve basıncı düzenlenen, evcil hayvanların taşınması için düzenlenmiş yere girdiği tahmin ediliyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Havayolu şirketi, kargo çalışanın yükleme sırasında uyuyakaldığını açıkladı. Uçağın genel kargo bölümünde uyuyup kalması halinde, düşük ısı nedeniyle yaşamını yitirmesi mümkündü.

Alaska Havayolları, ismi açıklanmayan çalışanın sabah 5'te çalışmaya başladığını, 4 kişilik yükleme ekibiyle birlikte çalıştığını, yükleme sonrası ortadan bir kişinin ortadan kaybolduğunun fark edildiğini söylediler. Ekip şefi bir çalışanı göremeyince, cep telefonu ile aradı, ancak cevap alamadı. Bunun üzerine çalışma saati de bittiği için evine gittiğini düşündü.

Amerikan Federal Havacılık Birimi, olay üzerine soruşturma başlattı.

(radikal)

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur