1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Üç kitap hazırlandı
 Üç kitap hazırlandı

Üç kitap hazırlandı

Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Eroğlu BRTK’da seçim konuşması yaptı

A+A-

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının uluslararası toplum ile entegrasyonunu ve milli güvenliğini aynı anda önceleyen bir vizyonla hareket ettiğini belirtti.

Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Derviş Eroğlu BRTK’da bu akşam yaptığı seçim konuşmasında, önümüzdeki dönemle ilgili vizyonunu anlattı.

Eroğlu, mevcut konjonktürel koşulların önemli risk ve fırsatları aynı anda gündemde tutan, dinamik ve belirsizlikler içeren bir yapıda olduğuna işaret etti.

Derviş Eroğlu, “Söz konusu riskler, fırsatlar ve belirsizlikler halkımızın çıkarları için güçlü, sorumlu, tecrübeli ve vizyoner bir liderliği zorunlu kılmaktadır” dedi.

“Üç kitap hazırlandı”

Eroğlu, dünyayı, bölgeyi ve Anavatan Türkiye’deki gelişmeleri doğru okumanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti açısından önemli olduğunu belirtti.
“Ben ve ekibim 19 Nisan seçimlerine giderken sizler için üç kitap hazırladık” diye konuşan Derviş Eroğlu, bunların ilkinde 5 yıllık görev süresinde yapılanları halka aktarmaya çalıştıklarını belirtti.
“Birlikte Güvenle İleriye” başlıklı ikinci kitapta Cumhurbaşkanlığı’nın görev ve çalışma alanlarına giren konularda bundan sonra izleyeceği yol haritasını ve yapacaklarını anlattığına dikkat çeken Eroğlu, “Doğu Vizyon, Doğru Lider, Güvenli Gelecek” başlıklı üçüncü kitabımızda ise hiç bir adayın yapmadığını yaparak dünya ve bölgedeki gelişmeler ışığında siyasal vizyonumuzu ortaya koyduk” diye konuştu.


Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu değerler, mevcut duruşumuz ile çelişmemekte, aksine bahse konu anlayışımızın ahenkli bir tamamlayıcısı olmaktadır. Bundan dolayı, savunduğumuz Kıbrıs Türk vizyonu ötekileştiriciliğe, ayrımcılığa ve yayılmacılığa karşıdır; Cumhurbaşkanı olarak temsil ettiğimiz milli varlığın, uluslararası toplum ile uyum içinde, küresel ekonomiye entegre, güçlü bir liberal ekonomik anlayışla desteklenmesini temel almaktadır. Dış politikamızın sadece bugünümüzü değil, yarınımızı şekillendireceği gerçeği Cumhurbaşkanlığı makamının ruhunu ve stratejik mirasını tanımlamaktadır. Müzakere masasında muhatabımız tarafından yalnız bırakıldığımız anlarda dahi, ben ve ekibim çabalarımızı devam ettirdik.
Biz adil, Kıbrıs’ta var olan gerçeklere dayalı, yaşayabilir bir çözüm arayışını kararlılıkla sürdürmekteyiz. Neden? Çünkü barışa, istikrara, işbirliğine inanıyoruz. İnsanları seviyoruz. Bugünkü konuşmam sona ererken sizlerden 19 Nisan seçimlerinin öneminin idraki içinde çalışmanız ve davranmanızı rica ediyorum. Yanlış yapma şansımız yoktur. Gelecek konuşmamda sizlere siyasal vizyonumuzu anlatmaya devam edeceğim.” TAK

Bu haber toplam 1770 defa okunmuştur