1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “UBP’nin güçlü bir lidere ihtiyacı var”
“UBP’nin güçlü bir lidere ihtiyacı var”

“UBP’nin güçlü bir lidere ihtiyacı var”

Partililerin kendisini göreve çağırdığını açıklayan UBP Genel Başkan adayı Ünal Üstel, bu görevi yerine getirmek için aday olduğunu söyledi

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Ünal Üstel, aday olma kararında partililerin büyük desteği olduğunu belirterek “UBP tabanı, partinin yeniden geçmişteki başarılı günlere dönmesini bekliyor ve bu görevi benim yerine getirmemi istiyor” dedi. Ulusal Birlik Partisi’nin gücünü halktan aldığını, parti için bölünmelerin partiyi zayıflattığını dile getiren Üstel “Hedefimiz kurultayda ilk turdan başkan seçilmek ve halkın gücünü Meclis’e ve hükümete yansıtmaktır” dedi. 

“Bakanlıkları yeniden gözden geçireceğim” Başkan seçilince öncelikli olarak hükümetteki bakanlıkları yeniden gözden geçireceğini söyleyen Ünal Üstel, aday olması konusunda ülkenin her bölgesinde yoğun teşvik aldığını, kendisine “Sizi başkan olarak görmek istiyoruz, partinin saygın ve abilik yapacak, toparlayıcı bir lidere ihtiyacı var” denildiğini, bu isteği bir emir olarak kabul ettiğini vurguladı.  “Bu kurultay UBP’ye ivme kazandıracak” Ulusal Birlik Partisi’nde Genel Başkan seçilmek için yola çıkmak kişisel bir konu değil, parti içinde verilmesi gereken demokratik yarıştır.

Bu yarış, partideki demokrasiye ivme ve inanç getirecektir. Ben çok adaylı bir yarışın partimize zarar vereceği inancının tam tersinde partimize büyük bir hareketlilik ivme ve kazanç sağlayacağı düşüncesiyle yola çıktım” dedi.   “Otorite boşluğu ortadan kalkacak” Partide disiplin ve otorite eksikliği olduğunu, başarısızlıkların arka arkaya geldiğini söyleyen Ünal Üstel, UBP’yi başarılı günlere döndürmek için tüm gücünü ortaya koyacağını, tüm ilçelerden güçlü bir destek bulunduğunu belirtti.  Üstel, “Bütün köyleri gezdim. Kentlisiyle, köylüsüyle hemfikir oldum. Herkesin moral bozukluğu olduğu ve partinin bu gidişatından memnun olmadığından dolayı partiyi düzeltmemiz için bize misyon yüklediler” dedi.  “Hedefim ilk turda seçilmek” Partililerin “Sen bu partinin en büyüğüsün, en tecrübelisisin, partinin abisisin dolayısıyla abilik unvanı bir insana yakıştırılmaz, elinizi taşın altına koyun” uyarıları neticesinde UBP Genel Başkanı adayı olmak için yola çıktığını anlatan Üstel hedefinin ilk turda seçilmek olduğunu belirtti.

“Dövize müdahalenin örnekleri var”

Benzer bir durumun yakın geçmişte Türkiye’de de yaşandığına  dikkat çeken Üstel, şöyle dedi: “Türkiye’de geçirilen bir yasa ile iç piyasadaki döviz hareketleri kısıtlanmıştı. Bizde yaklaşık 1.5 yıldır çekilen bu sıkıntı ülkemizde TL kullanımı olduğu için sürmekte, bu zaman içerisinde hiç bir tedbir alınmadığı görülmektedir.”

Bu haber toplam 2102 defa okunmuştur