1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. UBP'nin adayı SERTOĞLU
UBPnin adayı SERTOĞLU

UBP'nin adayı SERTOĞLU

Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi (UBP) Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük Başkanlığında toplandı. 7 Nisanda yapılacak olan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlık ve Belediye Meclis Üyeleri seçimi için Lefkoşa İlçesi ve UBP Genel Yönetim Kurulunun tavsiye

A+A-

 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) 7 Nisan’da yapılacak ara seçim için başkan adayını Hasan Sertoğlu olarak oybirliği ile onayladı.

UBP Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük, Parti Meclisi toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Parti Meclisi’nin, UBP Genel Yönetim Kurulu (GYK) ile Lefkoşa İlçe Başkanlığı’ndan gelen tavsiye kararlarını oybirliği ile kabul ettiğini ve UBP’nin LTB Başkan adayını Hasan Sertoğlu olarak onayladığını kaydetti.

Küçük, UBP’nin yeniden LTB Başkanlığını alacağını söyledi.

HASAN SERTOĞLU

UBP’nin LTB Başkan adayı Hasan Sertoğlu da, partisi tarafından kendisine duyulan güven ve verilen desteğe teşekkür ederek, adaylığının açıklanması sürecinde hem parti içi hem parti dışı inanılmaz destek aldığını söyledi.

Sertoğlu, UBP’nin birlik beraberlik içinde çalışması durumunda LTB’yi kazanmanın çok zor olmayacağını belirterek, LTB’ye problem yaratmak için değil, problemleri çözmek için aday olduğunu vurguladı.

"ADAY DEĞİLİM, OLMAYACAĞIM"

Hatırlanacağı üzere, Hasan Sertoğlu LTB Başkanlık seçimi ile ilgili 15 Şubat 2013 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, LTB başkanlığı için aday olmadığını ve olmayacağını kamuoyu ile paylaşmıştı

SERTOĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ?

Bir süreden bu yana, Ulusal Birlik Partisi tarafından Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığına aday gösterileceğim şeklinde haberler, kamuoyunu meşgul etmektedir. Bugüne kadar, benim Ulusal Birlik Partisi’nin herhangi bir yetkili organına adaylık için başvurum olmamıştır.

Bu sürede, Lefkoşa İlçe Başkanı sayın Faiz Sucuoğlu ile muhtelif defalar, Genel Sekreter sayın Fuat Namsoy ve Başbakan sayın İrsen Küçük ile de parti genel merkezinde görüşerek, aday olmam yönünde talepte bulundular ve kabul etmem halinde de UBP yetkili kurullarında bunu onaylatarak kamuoyuna açıklayacaklarını beyan etmişlerdir.

Ben de, UBP’li olduğumu, partimin bir görev vermesi halinde, bu görevden kaçmayacağımı söyledim. Makamım gereği parti içi bir yarışa girmeyeceğimi, bunun Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na da zarar vereceğini her fırsatta dile getirdim.

Yukarıda anlattıklarım ışığında, herhangi bir şekilde adaylık müracaatında bulunmadım.

UBP Genel Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, aday açıklama sürecini kurultay sonrasına bıraktığını, altı müracaat olduğunu ve bu altı müracaattan bir ismi kamuoyuna açıklayacağını duyurmuştur.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı ya da genel merkeze herhangi bir başvurum olmadığı için bu altı isim arasında Hasan Sertoğlu isminin olmadığının bilinmesini istiyorum.

Başkan adayının 25 Şubat’ta, yani kurultay sonrasında açıklanacak olmasının duyurulması ise, kurultay süresince bu konunun da tartışılacağı izlenimi vermektedir.

Şu anda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanıyım. Bulunduğum makam gereği, bu tartışmalar içerisinde olmayacağımın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum.

Bu noktada, LTB başkanlığı için aday olmadığımı, yazılı bir müracaatımın bulunmadığını, bundan sonra gelişen süreçte de adaylığımın söz konusu olmadığını kamuoyuna bildiririm.

İsmimim LTB Başkanı olarak anıldığı sürede, UBP’li ve UBP dışından çok sayıda kişi ile telefoniyen ve yüz yüze yaptığım görüşmelerde, adaylığım halinde bana destek vereceğini söyleyen, benim için çalışmaya hazır olduğunu ileten herkese de dostane duygularımla teşekkürlerimi iletiyorum.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanıyım ve ülke gençliğine bu şekilde hizmet etmeye devam edeceğim.



 

 

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur