1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. UBP'den Meclis etkinliklerine 'seçim' vetosu
UBPden Meclis etkinliklerine seçim vetosu

UBP'den Meclis etkinliklerine 'seçim' vetosu

'Sibel Siber adaydır' dediler, meclisin yemeğine gelmediler

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Meclis Başkanı Sibel Siber'in Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in onuruna verdiği akşam yemeğine davetli olmasına karşın UBP'nin milletvekilleri, UBP Parti Başkanı ve Genel Sekreteri katılmadı.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün UBP'li vekillere “yemeğe katılmayın” telkininde bulunduğu öğrenildi.

Herhangi bir parti kararı olmamasına karşın Özgürgün'ün kişisel talebi olan bu çağrıya kulak veren UBP'li vekiller de Meclis Başkanlığı tarafından düzenlenen yemeğe katılmadı. YENİDÜZEN’e bilgi veren UBP'li üst düzey bir kaynak Sibel Siber'in Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını açıkladığını belirterek bu nedenle parti olarak Siber'in düzenleyeceği hiçbir etkinlikte yer almama yönünde bir iradeleri olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Derviş Eroğlu'nu destekleyeceklerini belirten UBP'li kaynak, parti kararı olmasa da önceki akşamki yemeğe parti başkanının çağrısıyla katılım göstermediklerini belirtti. Bu arada UBP Milletvekili Ersin Tatar'ın ise Sibel Siber’le eskiye dayanan bir dostluğu olduğu, bu nedenle partisi tarafından yapılan “katılmama” çağrısına uymadığı, yemeğe katıldığı öğrenildi.

Bu haber toplam 2021 defa okunmuştur