1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “UBP’deki İddialar Alarm Verici !”
“UBP’deki İddialar Alarm Verici !”

“UBP’deki İddialar Alarm Verici !”

Toparlanıyoruz Hareketi, bir haber sitesinde yayımlanan “Daire Müdürlükleri İçin Müracaat Kabul Edilmeye Başlandı” başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

 

Toparlanıyoruz Hareketi, 17 Ağustos 2015 tarihinde bir haber sitesinde yayımlanan “Daire Müdürlükleri İçin Müracaat Kabul Edilmeye Başlandı” başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı. Hareketten yapılan açıklama şöyle:

“17 Ağustos 2015 tarihinde bir haber sitesinde daire müdürlükleri için müracaat kabul edilmeye başlandığı iddiasıyla bir haber yayımlandı.

Haberde, Ulusal Birlik Partisi’nin sorumluluğundaki bakanlıklardaki bazı müdürlük mevkileri için “talip olanlardan müracaat kabul edilmeye başlandı” şeklinde bir iddia ileri sürülmektedir. Yine aynı haberde, söz konusu “müracaatların” UBP Genel Merkez binasında “kabul” edilmekte olduğundan bahsedilmekte ve ilgili “müracaat” formlarına ait olduğu söylenen resimler de yer almaktadır.

UBP’nin bu yaklaşımı “KKTC tarihinde bir ilk” ve UBP Yönetimi’nce “kaynak ve talipli saptaması yapmak” için kullanılan bir “yöntem” olarak tarif edilmekte ve söz konusu yaklaşımın “bazı kesimlerce oldukça güzel ve demokratik bulunurken, bazı kesimlerce de acımasızca eleştirilerek gereksiz bir davranış olarak nitelendiriliyor” olduğundan bahsedilmektedir.

Haberdeki iddiaların gerçek olması durumunda,  kullanılan yöntemde fırsat eşitliği, demokrasi, şeffaflık, iyi yönetim, kaynak saptama ve yönetimi vb. maksatlar açısından bakıldığında son derece vahim olan, buram buram partizanlık kokan bir durumun varlığı apaçıktır.

Başvuruların bu şekilde bir siyasi parti binasında alınması, dolayısıyla kaçınılmaz olarak özellikle o parti mensuplarına yönelik olması, ‘demokratiklik’ adına hiçbir değer taşımamakla beraber tam anlamıyla bir demokrasi ayıbı, hukuk tanımamazlık ve partizanlığın daniskasıdır.

Liyakattan uzak, partizanca yapılacak olan bu gibi işlemlerin her seferinde ülkede yaşayan tüm vatandaşların aleyhine olduğunu, düzelmesini istediğimiz sistemin daha da kötüleşmesine sebep olacağını bir kez daha hatırlatma gereğini duyuyoruz.

Toparlanıyoruz Hareketi, ülkedeki siyasi bozulmanın en azından daha da ileri gitmesine kimsenin tahammül göstermemesi gerektiğini ve siyasi bozulmaya katkı koyacak her tavrın karşısında kararlı ve bir duruşun sergilenmesi gerektiğini düşünmektedir. Bu bağlamda, Ulusal Birlik Partisi’ni bu iddialarla ilgili olarak derhal açıklamada bulunmaya, diğer siyasi partileri, Meclis’i ve Cumhurbaşkanı’nı da iddiaların araştırılması için gerekli adımları atmaya çağırırız.”

Bu haber toplam 2197 defa okunmuştur