1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'UBP'de yaşananlar ne ilk ne de son olacaktır'
UBPde yaşananlar ne ilk ne de son olacaktır

'UBP'de yaşananlar ne ilk ne de son olacaktır'

Eroğlu, kurultayla ilgili ortaya atılan, içinde adının geçtiği dedikodular ve söylemlerin, kendisini bağlamadığını belirtti.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) eski Genel Başkanı, Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP kurultaylarının her zaman hareketli geçtiğini, yaşananların bir ilk olmadığını, son da olmayacağını, hareketliliğin partiye zarar değil fayda getireceğini ifade ederek, "Yeter ki; kurultayımız demokratik bir ortamda, dostluk ve karşılıklı anlayış içinde gerçekleştirilip, sonuçlandırılabilsin"dedi.

Basın bürosu aracılığıyla açıklama yapan Derviş Eroğlu, devam eden UBP kurultay süreci ile ilgili değerlendirme yaptı.

Kurultayla ilgili ortaya atılan, içinde adının geçtiği dedikodular ve söylemlerin, kendisini bağlamadığını belirten Eroğlu, “Benim tarafım açıktır. Ben kimsenin tarafında değil her zaman olduğu gibi yine UBP’nin ve halkımızın tarafındayım. Benim için önemli olan isimlerin kazanımları değil, UBP’nin ve halkımın kazanımlarıdır” ifadesini kullandı.

Eroğlu, son günlerde bazı medya kuruluşlarında, şahsını bilinçli bir şekilde UBP kurultay sürecinin içine çekmek için ifade edilenlerle, yazılanların bu konuya ilişkin bir açıklama yapmasını zorunlu kıldığını belirtti.

Yeni tüzükle birlikte uygulamaya giren üyelik sisteminin kurultaya nasıl yansıyacağı ile ilgili durum ve basına yansıyan tartışmaların, tüm partililer gibi kendini de üzdüğünü kaydeden Eroğlu, bu konunun hassas olduğunu, geçmişte olduğu gibi tüm adayların uzlaşması ile sonuca bir an önce bağlanması gerektiğini ifade etti.

“UBP’YE 39 YIL HİZMET VERDİM”

Ulusal Birlik Partisi’ne, 1976 yılından bugüne 39 yıl kesintisiz hizmet verdiğini, 23 yılı aşkın bir süre partinin genel başkanlığını yürüttüğünü, ortaya koyduğu çabalar sonucu seçim zaferleri kazandığını kaydeden Eroğlu, “Ulusal Birlik Partisi üyeliğim ve UBP kurultayları tarafından şahsıma verilen UBP liderliği misyonum halen devam etmektedir” ifadesini kullandı.

UBP’nin ve ülkenin çok daha iyiye, çok daha güzele ulaşabilmesi adına fikirlerini ortaya koymasının, tecrübe ve birikimlerini halka, partililere, yöneticilere aktarmasının, ‘bazılarının söylemeye çalıştığı gibi bir hata değil’, tam tersine, tarihi sorumluluğu ve görevi olduğunu kaydeden Eroğlu, “Ben bu görevimi, şu anda kullanmakta olduğum mekana gelmekte olan arkadaşlarıma, kardeşlerime ülkemiz konuları ile alakalı görüş ve fikirlerimi aktararak yerine getiriyorum, getirmeye de devam edeceğim” dedi.

“HAREKETLİLİK ZARAR DEĞİL FAYDA GETİRİR”

Ulusal Birlik Partisi kurultaylarının her zaman hareketli geçtiğini belirten Eroğlu, yaşananların bir ilk olmadığını, son da olmayacağını, hareketliliğin partiye zarar değil, fayda getireceğini ifade etti.

Eroğlu, şunları kaydetti:

“Yeter ki; kurultayımız demokratik bir ortamda, dostluk ve karşılıklı anlayış içinde gerçekleştirilip,  sonuçlandırılabilsin. Bunun sağlanması için herkes üzerine düşeni yapmalı, asla kırıcı davranılmamalı, partiyi zora sokacak demokrasi ile bağdaşmayan tavırlar içine girilmemelidir. Ancak, yeni tüzükle birlikte uygulamaya giren üyelik sisteminin kurultaya nasıl yansıyacağı ile ilgili durum, basına yansıyan tartışmalar, tüm partililerimiz gibi beni de üzmektedir. Bu konu hassastır ve geçmişte olduğu gibi tüm adayların uzlaşması ile bir sonuca bir an önce bağlanmalıdır. Tüm yaşananlardan ders çıkarılarak bu durumun partimizi arzu edilmeyen noktalara sürüklemesinin önüne daha şimdiden geçilmelidir”

UBP’nin geniş kadrolara sahip köklü bir parti olduğunu belirten Eroğlu, “Bünyesinde birçok görevi başarı ile yapabilecek arkadaşlarımız her zaman olmuştur. Gerek hala hazırda bulunan genel başkan,  gerekse genel başkanlığa adaylığını açıklayan kardeşlerimin hepsi benim yakından tanıdığım,  genel başkanlığım döneminde ya siyasete soktuğum ya da milletvekili adayı olmaları için teşvik ettiğim, destek verdiğim, kurduğum veya Cumhurbaşkanı olarak onay verdiğim hükümetlerde görev almış değerli insanlardır” ifadesine yer verdi.

“Dolayısı ile hepsi benim kardeşimdir” diyen Eroğlu, bu görevi gerçekten layığı ile yerine getirebilecek kişinin kurultaydan başarılı çıkmasının, partinin dolayısı ile ülkenin kazanması anlamı taşıyacağını kaydetti.

“KRİTİK GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”

Ülkenin kritik günlerden geçmekte olduğuna işaret eden Eroğlu, bu kritik süreçte kendisinin ve tüm partililerin ortak beklentisinin UBP’nin tarihi misyonundan ayrılmadan, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunu her alanda korumaya devam etmesi olduğunu vurguladı.

Eroğlu, şöyle devam etti:

“Bunu gerçekleştirmek için; UBP, çok çalışmalı, çok proje üretmeli, herkesi kucaklamalı, gerçek tabanını ihmal etmeden herkese kapılarını açmalı, özellikle UBP’ye yıllarca hizmet veren kimseleri dışlamayan politikalarla, tarihinden aldığı güçle yeniden, daha da büyümeli, güçlenmeli ve tek başına iktidara aday bir parti haline gelmelidir. Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen ve nerelerden geldiklerini unutarak kendilerini hepimizden çok UBP’li ilan eden, sevgiden, saygıdan, vefadan yoksun, adeta nefretle beslenen bazı kişilerin UBP’yi hedeflerine ulaştırmak yerine, hala benimle uğraşmaları, Eroğlu adını UBP’den kazımak için yalana ve fesata başvurmaları nafile bir çabadır. Çünkü Eroğlu, lafla değil, bu partiyi zaferlere taşıyarak, ülkede çok önemli projelere imza atarak ve tüm makamlarda halkına hizmet etmek onuruna erişerek tarihteki yerini zaten almıştır”

Eroğlu, kurultayla ilgili ortaya atılan, içinde adının geçtiği dedikodular ve söylemlerin, kendisini bağlamadığını belirtti.

“Benim tarafım açıktır. Ben kimsenin tarafında değil her zaman olduğu gibi yine UBP’nin ve halkımızın tarafındayım. Benim için önemli olan isimlerin kazanımları değil, UBP’nin ve halkımın kazanımlarıdır” ifadesini kullanan Eroğlu, kurultayın, Ulusal Birlik Partisi’ne ve tüm adaylara başarılar getirmesini diledi.

(tak)

Bu haber toplam 1560 defa okunmuştur