1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. UBP’de 'tehdit' polemiği
UBP’de tehdit polemiği

UBP’de 'tehdit' polemiği

Ertuğruloğlu: “Siyasette tehdide değil projelere, akla ve mantığa ihtiyaç var”

A+A-

 

 



Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, siyasette tehditlere değil projelere, akla ve mantığa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Tahsin Ertuğruloğlu, bugün yayınladığı açıklamada, UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un şahsıyla ilgili açıklamasını eleştirdi.
Açıklamanın “UBP kurultayında elde edilen başarıya gölge düşürmeye yönelik nafile bir gayret” olduğunu iddia eden Ertuğruloğlu, kurultay sürecinde İrsen Küçük’ü “istikrar, yeni KKTC ve büyük UBP projesi hedefi” ve “UBP’nin hanedanlıktan kurtarılması için” desteklediğini söyledi.
“Boş tehditlerle” siyaset yapmaya bir an önce son vermek gerektiğini kaydeden Ertuğruloğlu, “Şahsıma dönük olarak bir sıkıntısı varsa, bunun konuşulması gereken yer, parti grubudur. Bunun yerine, basın aracılığıyla yapılan ‘parti değerlerine saygısızlık’ suçlaması boş bir iddiadır” dedi.
Ertuğruloğlu, şahsına yönelik “Her açıklamasının karşılığını misli ile alacağı” yönündeki sözleri “milletvekili sıfatı olan birine yakışmayan çirkin ve yakışıksız bir tehdit” olarak nitelediğini söyledi.
Tahsin Ertuğruloğlu, şöyle devam etti:
“Siyasette tehditlere değil projelere, akla ve mantığa ihtiyaç vardır. Taçoy mahalle ağzını bir kenara bırakarak yenilgiyi kabullenmeli, demokrasi ve UBP değerlerine asıl kendisi saygı göstermelidir. Kurultaydaki hezimetin verdiği hırsla nereye saldıracağını bilemeden ileri geri konuşmak, sığ düşünceli bir politikacı portresi çizmek demektir. Yakışmıyor.”

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur