1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. UBP’de tansiyon yükseldi
 UBP’de tansiyon yükseldi

UBP’de tansiyon yükseldi

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün parti milletvekili Ersin Tatar ve Nazım Çavuşoğlu’nu, Genel Yönetim Kurulu üyeliği görevinden aldı

A+A-

 

• Özgürgün, Tatar ve Çavuşoğlu’nun kendisinin kontenjanı ile GYK’ya atandığını ancak genel başkanlığa aday olmalarının ardından ‘partinin iyi yönetilmediğini’ savunduklarını, bu şartlar altında birlikte çalışmalarının mümkün olmadığını söyledi.

• Tatar: “Biz hem aday olduğumuz hem de üye listelere itiraz edeceğimiz için görevden alındık. Genel Başkanın yakınındaki kişiler bile sistemde kaç kişinin üye kaydedildiğini bilmediklerini söylüyor. Nereden korkuyorlar bilemiyorum.”

• Nazım Çavuşoğlu, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün ‘demokrasiyi hazmetmede sorunlar yaşadığını’ savunarak, yönetmelikler ve tüzük hiçbir yetki vermeden, yetkisiz ve usulsüz bir şekilde görevden alındıklarını belirtti.


Ayşe GÜLER

Ulusal Birlik Partisi’nde 31 Ekim’de yapılacak kurultaya kısa bir süre tansiyon yükseldi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün parti milletvekili Ersin Tatar ve Nazım Çavuşoğlu’nu, Genel Yönetim Kurulu üyeliği görevinden aldı, yerine Parti Meclisi üyeleri Savaş Atakan ve Mehmet Özçelik’i atadı.

Özgürgün, Tatar ve Çavuşoğlu’nun kendisinin kontenjanı ile GYK’ya atandığını ancak genel başkanlığına aday olmalarının ardından ‘partinin iyi yönetilmediğini’ savunduklarını, bu şartlar altında birlikte çalışmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Yaşanan gerginliğin ardından Ersin Tatar, “Biz hem aday olduğumuz hem de üye listelere itiraz edeceğimiz için görevden alındık. Genel Başkanın yakınındaki kişiler bile sistemde kaç kişinin üye kaydedildiğini bilmediklerini söylüyor. Nereden korkuyorlar bilemiyorum” dedi.

Nazım Çavuşoğlu ise Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün ‘demokrasiyi hazmetmede sorunlar yaşadığını’ savunarak, yönetmelikler ve tüzük hiçbir yetki vermeden, yetkisiz ve usulsüz bir şekilde görevden alındıklarını vurguladı.

Tatar ve Çavuşoğlu, üyelikten alınma ile ilgili şu an için hukuk yoluna gitmeyi düşünmediklerini de açıkladı.

Gergin saatler yaşandı

UBP GYK’sı dün sabah saat 11.00’de ‘üyelerin belirlenmesi’ gündemiyle toplandı. Dereboyu’ndaki parti binasındaki toplantıya GYK üyesi olmalarına rağmen ‘toplantıya çağrılmayan’ Ersin Tatar ve Nazım Çavuşoğlu da katılmak istedi.

Genel Başkan Özgürgün’ün Tatar ve Çavuşoğlu’nun görevden alındığını açıklamasının ardından gergin dakikalar yaşandı, toplantı gerçekleşmedi.

Tatar ve Çavuşoğlu, görevden alınmalarının hukuksal bir boyutu olmadığını savunarak, Özgürgün’den açıklama istedi.

Saat 13:00 sıralarında Tatar ve Çavuşoğlu basının karşısına geçerek, GYK üyeliğinden alındıklarını açıkladı.

Bu sırada içerde GYK toplantısı başladı. Saat 14:10 sıralarında toplantı sona erdi, Özgürgün yaşananlar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

------------------------------------------------------------


UBP milletvekili Nazım Çavuşoğlu: “Özgürgün’ün demokrasiyi hazmetme sorunu var”

UBP milletvekili Nazım Çavuşoğlu, 13 yıllık GYK üyeliği görevinden Genel Başkan Hüseyin Özgürgün tarafından antidemokratik bir şekilde alındığını savundu.

UBP Genel Yönetim Kurulu üyesi olmalarına rağmen dünkü toplantıya çağrılmadıklarını söyleyen Çavuşoğlu, toplantı haberini almalarının ardından parti binasına geldiklerini, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün ile görüşerek,  üyeliklerini hangi tüzük maddesi altında alındığını sorduklarını belirtti.

“Genel Yönetim Kurulu’nun atanma şekli bellidir. Tüzükte ve yönetmenlikte bu üyeleri değiştirme hakkını kendisine veren madde, Özgürgün’ün hukukçusu tarafından bize gösterilmedi” diye konuşan Çavuşoğlu, “Böyle bir yönetmenlik varsa saygı ile karşılayacağımızı söyledik ama hukukçusu da bize böyle bir maddenin olmadığını ve gösteremeyeceğini, başkanın böyle takdir ettiğini söyledi” dedi.

Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün Merkez Yönetim Kurulu’nda daha önceden konuşulanların dışında, birçok üye yazımı yaptığına dair duyumlar aldıklarını belirten Çavuşoğlu, bir süreden beridir başkanlığa aday olacak arkadaşlarla görüşmek istediklerini ancak bu şansın kendilerine tanınmadığını ifade etti.

Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Özgürgün’ün GYK’da sesimizi keserek kendince birçok üye yazımı yaptığı ve yaptırdığı duyumları geliyor. UBP kurultaylarının demokratik kişilerle, demokrasi zengini olabilecek şekilde geçmesi için mücadele edeceğimizi söylemek isteriz. Bu tutumunun partililer, üyeler vatandaşlar tarafından süreç içerisinde değerlendirileceğine eminiz. Demokrasiyi hazmetmiş bir düşüncenin uygulaması olarak gördüğümüz bu uygulamayı, yıllardır emek ettiğimiz partiden, genel yönetim kurulu üyeliğimizden almasını protesto ediyor ve kınıyoruz”

“Özgürgün, demokrasiyi hazmetmede sorunlar yaşıyor”

Genel başkan adaylıklarını bu tip baskılarla durdurulamayacağını söyleyen Çavuşoğlu, Hüseyin Özgürgün’ün ‘demokrasiyi hazmetmede sorunlar yaşadığını’ savundu.

Çavuşoğlu, yönetmelikler ve tüzük hiçbir yetki vermeden, yetkisiz ve usulsüz bir şekilde görevden alındıklarını savundu.

Görevden alınmaları ile ilgili ellerine yazılı tebligatın yapılmadığını söyleyen Çavuşoğlu, bu konuda Hüseyin Özgürgün’ün kendilerine ‘sözlü atama yaptım, bu nedenle sözlü olarak görevden alıyorum’ dediğini öne sürdü.

Çavuşoğlu, iki dudak arasındaki yaklaşımla görevden alınmalarının UBP’nin tarihi köklerine ve kurumsal yapısına yakışmadığını belirterek, Genel Başkan Özgürgün’ün ‘kendisine rakip oldukları için görevden alındıklarını’  sözlü olarak söylediklerini savundu.

Öte yandan üyeliklerin GYK’da onaylandıktan sonra yürürlüğe gireceğini dile getiren Çavuşoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Özgürgün, çerçevesi çizilmiş üyeliklerin dışında kendi yakınlarına yaptırdığı üyelikleri kritersiz bir şekilde GYK’dan geçirmek için bizi görevden aldı. Bizim bugünkü tepkimiz diğer üyeleri de canlandırdı. UBP’lilere güveniyoruz. Geçmişte adayların mahkeme koridorlarında dolaşırken, partililerin yaşadığı üzüntüyü biliyoruz. Bu aşamada GYK üyeliği için herhangi hukuk yolu arayışının olup olmayacağını söyleyemem ama şu an düşünmüyoruz. Biz partililere inanıyoruz. Bizim haklarımızı, geleceğimizi korumak UBPlilerin işidir. Anti demokratik bir şekilde yapılanlara partililer müsaade etmeyecektir. Biz de etmeyeceğiz. Çalışanları işten atmakla tehdit ediyorlar. Onlar da bize günaydın bile demekten çekiniyor”


---------------------------------------------------------------------

UBP milletvekili Ersin Tatar: “Kaç üye yazıldı, bilmiyoruz”


UBP milletvekili Ersin Tatar ise 10 yıldır Genel Yönetim Kurulu’nda üye olmasına rağmen parti genel başkanlığına aday olması ve üye listelerine itiraz edecekleri nedeniyle görevlerinden alındığını öne sürdü.

Turizm Bakanı olmasına rağmen Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevini yürüten Faiz Sucuoğlu’nun kaç kişinin üye yazıldığını bilmediğini belirten Tatar,” İlçe Başkanı olan Faiz Sucuoğlu’nu göreve davet ediyorum. O da mücadele etmelidir, Lefkoşa ilçesi ondan soruluyor. Kaç kişinin üye yazıldığını bilmelidir. Ek üyeliklerin örgütler tarafından yazılması gerekiyor ki bu örgütler arasında denge bozulmasın. Bu üyeliklerin Merkez’den yazıldığı bilgimize geldi, rahatsızlık buradandır. Bu kişiler onaylandıktan hepsi kurultayda oy kullanabilecekler”  dedi.

Tatar, kamuoyu önünde parti içindeki meselelerin hoş olmadığını ancak  işlerin bu noktaya gelmesine zorlandıklarını savundu.

Genel Başkan Hüseyin Özgürgün ile 3 hafta önce görüştüklerini, bu toplantı da kurultay delegeleri ve ilçe delegeleri olmak üzere 3700 üyenin kurultayda oy kullanabileceğinin söylendiğini hatırlatan Tatar, yaşananları antidemokratik olduğunu,  parti örgüt yapısını rahatsız edecek bir yapının ortaya çıkma durumunun bulunduğunu vurguladı.

Tatar, söz konusu durumun partiye zararının olacağına da dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Lefkoşa İlçe Başkanı olmasına rağmen Lefkoşa’daki üye sayısını bilmiyor. Ama dünkü Güneş Gazetesi’nde toplantıda onaylanacak olan listelerin tamamının yarınki gazetede bulabilecekleri duyuruluyor. Demek ki üye listeleri önceden hazırlandı. Bu durum kabul edilemez. Herkesi bu duruma tepki koymaya davet ediyorum” dedi.

Tatar, üye listelerinin daha önceden hazırlandığını öne sürerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

------------------------------------------------------------------------

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün: “Partinin kötü yönetildiğini söylüyor, birlikte çalışmamız mümkün değil” 

Öte yandan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ise kendi kontenjanı ile GYK üyeliğine atanan Ersin Tatar ve Nazım Çavuşoğlu yerine Parti Meclisi üyesi Mehmet Özçelik ve Savaş Atakan’ı atadığını açıkladı.

Özgürgün, Tatar ve Çavuşoğlu’nun kendi kontenjanı ile bu göreve atanmalarına rağmen 31 Ekim’de yapılacak parti kurultayında genel başkan adayı olduklarını ve partinin kötü yönetildiğini savunduklarını, bu şekilde birlikte çalışmalarının mümkün olmadığını belirtti.

Alınan kararın yanlış olmadığını ve hiçbir hukuksuzluk içermediğini vurgulayan Özgürgün, “Ben onları görevlendirirken, birlikte çalışmak için görevlendirdim. 2 kontenjanım da genel başkanlığa aday oldu. Bu doğal haklarıdır. Ama 2’si de parti yönetiminden memnun olmadıklarını dile getiriyorlar. Bu beyanları çalışmak istemediklerine yönelik olarak görüyorum. O zaman da genel başkan, zorla parti yönetiminde çalışmak istemeyenlerle çalışamaz, bu kontenjanları değiştirmek zorunda kaldım” dedi.

“Hükümet oluşumundan sonra ortaya çıktı”

Özgürgün, UBP’nin daha önce problemli kurultay döneminden geçtiğini hatırlattı.
Hükümete girme dahil alınan kararların oy birliğiyle alındığını söyleyen Özgürgün, yaşananların Hükümet oluşumundan sonra ortaya çıktığını savundu.


-------------------------------------------------------------------


Üyelik için 7 bin başvuru

Üyelik için 7000 başvuru yapıldığını açıklayan Özgürgün, bu başvuruların yüzde 90’ının ilçe ve örgütlere yapıldığını belirtti.

Özgürgün, yapılan başvuruların MYK tarafından onaylanması gerektiğine işaret etti.

GYK  kararı

Özgürgün, 15 Ağustos tarihli Genel Yönetim Kurulu’nun üyelerle ilgili aldığı kararı açıkladı.
Parti Meclisi kararı uyarınca 15 Ağustos’a kadar yapılan üyelik müracaatlarını geçici olarak onayladığını, bu listelerin ilçelere gönderilerek 7 gün süreyle askıda kalacağını belirten Özgürgün prosedürle ilgili bilgi verdi.

“İtirazlarla ilgili ilçe milletvekilleri, ilçe başkanı ve ilçe merkez yönetim kurulu üyelerinden oluşacak komite tarafından her ilçede ayrı ayrı askı süresinin bitmesinin ardından 3 gün içerisinde değerlendirilecek. Oybirliğiyle alınacak kararlar 3. günün sonunda Genel Yönetim Kurulu’na raporlar halinde gönderilecek. İtirazlar GYK tarafından incelenecek ve nihai karar ilan edilecek.”

Bu haber toplam 2638 defa okunmuştur